perjantai 24. toukokuuta 2013

Vaihteeksi tunkeilija!

Ihan aluksi 2. munan munintavideo:



Taisin tosiaan erehtyä siitä aiemmasta "tunkeilijasta" - zz se on koko ajan ollut, tämä päivä varmisti asian. Aamupäivällä pönttöön ilmestyi nimittäin ihan uusi lintu, jonka tunnistaa otsalaikusta heti tunkeilijaksi:



Yksi vertailukuva vielä zz:sta, joka myös teki pari vierailua pönttöön tänään ja kävi ilmataisteluja tunkeilijan kanssa:
Yksi aamupäivällä tapahtunut tilanne oli kuitenkin melkoisen mielenkiintoinen! Tunkeilija ramppasi pöntössä useita kertoja peräkkäin, sitten houkutteli zw:n pönttöön, ramppasi taas pöntössä useasti ja houkutteli jälleen zw:n, joka jäi hautomaan. Zw oli hiukan ihmeissään tilanteesta. Ulkotapahtumista en tiedä, löysin tilanteen päivän nauhoituksista. Laitoin siitä videon pätkimättä välistä pois edes niitä kohtia, jolloin pönttö oli tyhjänä:



Jännä on se, että sekä tunkeilija että zz (=todennäköisesti munien biologinen isä) tuntuvat "pöyhivän" munia vähän pahannäköisesti. Tunkeilijalta se on tosin odotettua käytöstä, mutta ei zz:lta... ja mitähän taas tapahtuu, osallistuuko kumpikaan koiraista poikasten hoitoon tänäkään vuonna? Naaraanruokintaa en ole ainakaan nähnyt, paitsi joskus muutamia päiviä sitten oli ehkä joku ruokinta lentoaukolla - varma en ole. Haudonta ei ole tosin vielä edes alkanut, mitä nyt naaras hiukan on välillä käynyt muniaan lämmittämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti