lauantai 25. toukokuuta 2013

Tunkeilija näyttää vallanneen pöntön!

Zw ei ole enää tänään palannut pöntölle. Tunkeilija (lyhenne/nimi ts) on pyörinyt lähistöllä melkeinpä koko ajan ja käynyt välillä ilmataisteluita jonkun koiraan/koiraiden kanssa - ts on ne aina voittanut. En tiedä, onko se sitten taistellut zz:n vai esimerkiksi sen eilisen tunkeilijan kanssa.

En edes yritä enää ymmärtää, mikä lintu tämä ts oikeastaan on. Onko se se sama koiras, joka saapui 20.5. ja jota luulin ensin zz:ksi? Jos on, miksi se "hyökkäsi" vasta tänään - aiemmin se on vain satunnaisesti pyörinyt pöntöllä. Vai onko tämä aivan uusi tunkeilija? Eilenillalla pöntölle nimittäin saapui iltaseitsemältä koiras, joka alkoi ahkerasti laulaa ja pyöriä pöntöllä.

Vielä pari tunnistuskuvaa, vaikka ei tuo otsalaikku paljoa kerrokaan. Minusta se näyttää samalta kuin se 20. päivänä tullut koiras - mutta ovatko vain muuten samannäköisiä?

Niin, ja naarasta ts on myös jo houkutellut. Naaras (siis EI zw, vaan ihan uusi naaras) jopa käväisi pöntössä kerran tänään, mutta enpä ehtinyt napata vierailua videolle. Tässä kuitenkin yksi video ts:n naaraanhoukutteluista:

Huhhuh, on tämäkin taas. Mutta ihan ymmärrettävää käytöstä silti kaikessa julmuudessaan; munat eivät ole ts:n eikä zw ole sen naaras. Onneksi zw silti selvisi hengissä aamuisesta - olisikohan se oikeasti kuollut pönttöön, jos en olisi mennyt hätiin? Ja mitä tapahtuu huomenna?! Saapuuko zw jälleen aamulla pöntölle muniakseen neljännen munansa ja jos saapuu, mitä tekee ts?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti