tiistai 28. toukokuuta 2013

Taitaa mennä pesintä tunkeilijoille!

Tunkeilijapariskunta on paritellut tänään vähintään kahdesti, joista ainakin toinen kerta näytti olevan onnistunut. Tilanteet menivät niin kovin nopeasti ohi! Naaras on kuitenkin ollut selvästi hyväksyväinen koiraan paritteluyrityksille. Eli ensimmäiset parittelut tänään = ylihuomenna muna, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

Zw hautoi ahkerasti aamulla, mutta nyt sitä ei ole näkynyt aikoihin. Taisi saada tarpeekseen siitä, että sen päälle rakennettiin pesää. Viimeisen kerran zw lähti tänään hautomasta klo 13.40., eli nyt munat ovat olleet hautomatta jo kohta kuusi tuntia.

Tunkeilijanaaraan pesänrakennus alkaa kuitenkin olla tehty. Ketään ei ole näkynyt pöntöllä nyt kahteen tuntiin. Naaras lie valmistautumassa munintaan ja koiras on ehkä jo valloittamassa uutta pönttöä - tai sitten se on palannut vanhan naaraansa luo, jos sillä sellainen jo on, kuka tietää.

Joka tapauksessa tässä video aamuisesta tunkeilijan pesänrakennuksesta zw:n päälle. Jälleen kerran ainutlaatuista materiaalia, jonka vain ja ainoastaan pönttökamera mahdollistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti