maanantai 20. toukokuuta 2013

Tunkeilija?

Pesä alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Naaras on harventanut käyntejään, mutta yhä silloin tällöin pitää tuoda lasti pesämateriaaleja:Nyt äskeinen tilanne sai minut kuitenkin miettimään, onko pöntöllä taas tunkeilijakoiras. Tässä on zz, joka kävi päivällä tarkistamassa pöntön:Kyllä, vasen "otsaläntti" on oikeaa isompi, kuten zz:lla kuuluukin olla

Nyt äsken pöntöllä pyöri kuitenkin yksi kaveri, joka epäröi ensin lentoaukolla, sitten kävi useaan otteeseen sisällä peräjälkeen ja pöyhi hautomakuoppaa, lopulta myös lentoaukon kautta repi pesämateriaaleja pois pöntöstä. Oliko se tunkeilija vai zz?


Tämä ei näytä zz:lta - otsaläntit ovat samankokoiset

Mutta tästä kuvakulmasta se näyttää zz:lta?! Vasen otsaläntti on taas suurempi.
Vielä yksi kuva vierailijasta. En osaa kyllä sanoa.
Vielä video, jolle mahtuu kaksi vierailua. Käytöksestäkään ei kyllä osaa sanoa mitään - toisaalta se pöyhii hautomakuoppaa "omistajan elkein", mutta toisaalta nimenomaan tunkeilijasiepoilla on ollut tapana pöyhiä ensivierailuillaan sitä, zz sitä taas ei ole tehnyt.Ja tätä kirjoitellessani sieppo kävi jälleen kahdesti pöntössä. Hmm?

Edit! Nyt vierailija availee ääntään pönttöpuussa. Ei laula samalla äänellä kuin zz, eli taitaa todellakin olla tunkeilija. (Olenkohan oikeasti tulossa hulluksi, kun erotan sieppoyksilöt toisistaan jo laulun perusteella?)

Toinen edit. Ihan äsken "vakinaaraantappaja" eli naapurin kissa käveli jälleen pöntön ohi. Ketään ei ollut sisällä, muuten olisinkin häätänyt sen pois ja lujaa. En halua toistaa viime vuoden virhettäni!

Ja vielä yksi edit. Heti kissan häivyttyä tunkeilija saapui jälleen pöntölle laulamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti