perjantai 10. toukokuuta 2013

Uusi tunkeilija pöntöllä ja naaraskin kävi pyörähtämässä

Eilinen ja tämä päivä ovat olleet hiukan hiljaisempia. Eilisen merkittävin uutinen on se, että pöntöstä taistelee jälleen uusi lintu, uusi kirjosieppokoiras. Ei ole sm:

Tänään uutta koirasta ei ole kuitenkaan näkynyt pöntössä, ulkotapahtumista en tiedä. Sen sijaan aamulla käväisi naaras! Zz houkutteli sen pönttöön, mutta naaras ei vaikutanut innostuneelta. Se lähti melkein heti pois ja zz yritti paritella heti naaraan tultua ulos... ja tuon ainoan visiitin jälkeen naaras ei ole sitten enää pöntössä käynyt.

Zz itse ei ole rakennellut pesäänsä enää kovin aktiivisesti. Toisaalta ilmat ovat olleet myös huonoja, mutta pesä alkanee olla jo melko valmis. Eilen ja tänään zz käväisi reilut 10 kertaa pöntössä ja toi pari lastia pesämateriaaleja.

Tämä pönttö on kyllä tänä vuonna kärsinyt todella naaraiden puutteesta! Sini- ja talikoiraathan pöntöllä huhtikuussakin pyörivät, mutta naaraat eivät sitä hyväksyneet. No, nyt se talipariskunta oli, mutta zz hääti ne pois... Asettuisipa lopulta joku siepponaaras pöntölle, niin pesintä pääsisi alkamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti