perjantai 3. toukokuuta 2013

Huima käänne pöntössä - aivan uusia pesijöitä!

Mistähän sitä aloittaisi? Tämä päivä on ollut melkoista pyöritystä! Lisäksi olen muutenkin ollut taas todella kiireinen, mutta koetan nyt tähän kokoilla nopeasti jotain, miten nyt tämän päivän vain voi typistää... ja varoitan, että tästä tulee pitkä kirjoitus! Pahoittelen myös mahdollisia kirjoitusvirheitä.

Eli. Aamu lähti ihan normaalisti käyntiin. Sieppo aloitti laulunsa puoli viideltä, silloin ainakin siihen heräsin. Heti aamusta zz kävi pöntössä seitsemän kertaa (päivän mittaan vierailuita kertyi lopulta 17 kappaletta!) Jo aamulla bongasin talitiaisen kurkkimasta lentoaukolla, mutta sieppo ajoi sen tiehensä ja ajattelin, että tintti oli vain joku utelias ohikulkija - en osannut aavistaakaan vielä, mitä tulisi tapahtumaan...

Sitten! Zz sai naaraan! Siepponeito, jonka ristin luonnollisesti zw:ksi, käväisi pöntössä koiraan houkuttelemana tasan kerran. Sitten se häipyi.

(Ja niille, jotka eivät tajua tätä zz - zw -juttua; eli yksinkertaisuudessaan revin nimet lintujen sukupuolikromosomeista - koiras on zz ja naaras zw!)
Ja video:

Päivä jatkui yhä rauhallisena. Zz kävi tosiaan pöntössä useaan otteeseen vielä, naarasta ei näkynyt eikä pöntössä tapahtunut mitään sen kummempaa. Ulkotapahtumista en tiedä, koska katselin kameraa etänä.

Mutta sitten! Puoli yhden maissa pesintäkausi 2013 sai merkittävimmän käänteensä tähän asti. Yllättäen "taivaasta tipahti" pönttöön talitiaispari! Ne tutkivat hetken pönttöä yhdessä, naaras (käytöksestä päätellen) nokki seiniä ja jopa suki itseään. Sitten lähti.


Videona:


No, eivät ne tapahtumat siihen loppuneet. Puoli tuntia ensi vierailun jälkeen talitiaisnaaras saapui jälleen - pesänrakennusmateriaalia nokassaan! Kello 13.00 pönttö näytti vielä tältä...
...ja tällä hetkellä se näyttää tältä!
Videoina: Ensimmäisessä videossa ensimmäisten materiaalien tuonti, toisessa sitten laajempaa skaalaa päivän rakennuksista.


Ja (tähän mennessä?) päivän viimeisen vierailun näyttää tehneen itse herra Ziappo! Pieni oli vähän hämillään tapahtuneesta, lähti sitten.

Siinä se! Huhhuh, jaksaakohan kukaan edes lukea tätä kirjoitusta loppuun asti ja saati katsoa kaikkia videoita? Nyt pöntössä on hiljaista, ellei sitten tinttinaaras käy sinne yöunilleen? Tuskin kuitenkaan vielä tänään. Ja mitä tapahtuukaan huomenna? Sieppo aloittanee taas päivänsä puoli viideltä, ovatko tintit silloin vielä valmiita taisteluun? Tuleeko taisteluita? Kuka jää ja kuka lähtee? Ettei vain tulisi ruumiita niin kuin viime vuonna!

Ja koko iltapäivä ja ilta meni taas videoita selatessa, editoidessa ja tätä kirjoitellessa. Lähden tästä nyt tekemään "jotain ei-pönttökameraan-liittyvää". Huomenna jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti