lauantai 25. toukokuuta 2013

Pesintärauha on tiessään - tunkeilija aikoo tappaa naaraan!

Sekava koirastilanne kärjistyi tänä aamuna, kun tunkeilija (siis se, jota luulin zz:ksi, mutta joka ei sitten todellakaan ole zz!) hyökkäsi yllättäen kolmatta munaansa munimaan tulleen naaraan kimppuun. Kyseessä EI siis ole eilen vieraillut koiras, vaan jo 20.5. ilmestynyt kaveri.


Äsken tapahtuma toistui uudelleen; naaras palasi pönttöön ja koiras hyökkäsi. Nyt tapahtuma kesti kauemmin ja pelkäsin jo, että naaras kuolisi pönttöön - onneksi kuitenkin pakeni. Naaras ei ole vielä saanut munittua kolmatta munaansa ja kaksi muuta ovat jo ihan peittyneet pesämateriaalien sekaan kahakan seurauksena.

Missä zz on? Kuka on munien isä - ei ainakaan tämä koiras! Pöntöllä pyörii muuten toinenkin koiras, mutta taitaa olla eilinen häirikkö. Naaras pyrkii koko ajan palaamaan pöntölle, mutta tunkeilija häätää sen pois. Voi ei, taasko tässä kävi näin?

Ja TAAS! Kolmatta kertaa! Naaras palasi jälleen ja tunkeilija hyökkäsi! Ja toinen koiras laulaa pöntön ulkopuolella. Taistelun lomassa naaras onnistui kuitenkin munimaan 3. munansa.

...

En kestänyt enää katsella!  Vaikka olenkin vannonut itselleni, etten puutu tapahtumiin, oli pakko häätää tunkeilija... naaras oli jo kuolemaisillaan...

Naaras pääsi pakoon ja tunkeilija jäi pöntölle laulamaan. 3 munaa pesässä. Ja toinenkin koiras laulaa pöntöllä!

Lisää iltapäivällä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti