tiistai 21. toukokuuta 2013

Vakinaaraan muistolle - 21.5.2012

(Aiemmat kirjoitukset aiheesta: "Kissa vei vakinaaraan" ja "Lepää rauhassa, vakinaaras!")

Tänään on kulunut tasan vuosi siitä, kun vakinaarasparka joutui kissan kynsiin. Se oli tarkalleen kello 20.30. illalla. Sen muistolle vielä muutama sana tuosta kaikkien aikojen dramaattisimmasta ja murheellisimmasta tapahtumasta, mikä pöntössä on ikinä tapahtunut.

Yhä edelleen mietin, olisinko voinut estää tapahtuneen. Olisinhan minä - kun vain olisin tarttunut ikkunaluukun kahvaan ulkokameran sijasta, karjunut keuhkoni pihalle, säikäyttänyt kissan ja juossut sitten vielä nopeasti häätämään sen pois. Mutta ajattelin vain ottaa videolle "kissan epätoivoisen yrityksen päästä pöntölle", kun oksat oli katkaistu. Sainkin ikäväkseni videolle jotain aivan muuta.

Montakohan poikasta vakinaaras olisi saanut? Olisivatko sen kaikki 11 munaa kuoriutuneet? Olisiko se yhdessä vakikoiraan kanssa saanut kasvatettua kaikki poikaset maailmalle?

Eilen tuo muisto taas palautui jotenkin enemmän pintaan, kun "tappajakissa" norkoili pöntön lähistöllä. Etenkin, kun sen vierailu oli niin lähellä tuota vuodentakaista päivämäärää. Tuleekohan se tänään? Puoli yhdeksältä?

Mutta virhettä, joka koitui vakinaaraan kohtaloksi, en aio enää toistaa. Jos kissa saapuu pöntölle, jos olen tässä ja jos pöntössä on lintu/lintuja, häädän kissan HETI pois, vaikka koko puu onkin nyt vuorattu jättimäisillä muoviesteillä. Kissa on oikeasti vaarallinen linnuille.

Ikävää, että kaikki pitää oppia kantapään kautta. Pieni siepontappajani <3

...

Ja palataan vielä lopuksi tähän päivään muutamalla sanalla. Pöntössä on ollut varsin hiljaista, mutta koiraiden tilanne pistää yhä miettimään. Tämä on pyörinyt tänään pöntössä, onko sama tunkeilija kuin eilen? Minusta se ei kyllä näytä olevan zz!!
Ja jos tuo ei ole zz, missä zz sitten on? Etsimässä uutta pönttöä ja naarasta? Mutta onko se paritellut edes zw:n kanssa vielä? Toisaalta - viime vuonnakin pöntöllä pyöri lopulta neljä vierasta koirasta ja en oikeasti tiedä, kenen jälkeläisiä poikaset lopulta olivat.

Naaras puolestaan kävi pari kertaa aamulla, toi vähän pesämateriaaleja ja möyhensi pesää. Iltapäivän ja illan on pysytellyt poissa, kuten sillä tapana on. Koska tulee munia? Huomenna? Ylihuomenna??

2 kommenttia:

  1. Kissat ovat täysin PETOJA -.- Meilläkin on tossa yhessä pöntössä kait sieppo pariskunta niin Nanna yks ilta kävi jo kyyläämässä niitä. Sitten, kun siellä pöntössä on poikaset niin se istuu sen pöntön päällä ja pistää käpälänsä sinne pönttöön ja sitten se niitä pikkusia kiusaa ja mä en tiä kait se saa otettua ja tapettuakin niitä, kun sitä ei saa aina edes ajettua poies sieltä ja on meillä yks toinenkin kissa mikä tekee samanlailla!!! Ärsyttävimpiä otuksia kaikki kissat!!!

    VastaaPoista
  2. Kissoja ei saa pitää vapaana ulkona. On sinun (ja mahdollisesti vanhempiesi) vastuullasi, Marja, että linnut säästyvät turhalta kuolemalta kissasi kynsissä.

    VastaaPoista