maanantai 6. toukokuuta 2013

Sieppo rakentaa pesää - missä tintit ovat?

Eipä tästä voi kyllä vieläkään sanoa varmaksi sitä, kuka tässä pöntössä tulee pesimään! Kirjosieppo teki tänään kaikkinensa 22 vierailua pönttöön ja kantoi myös pesänrakennusmateriaaleja sisään - talitintit eivät käyneet kertaakaan.

Alla video siepon puuhista. Aamulla hämmästelin sitä, kun sieppo toi sammalia pesänrakennusmateriaaliksi - kirjosiepon pesä kun harvemmin niistä koostuu! Myöhemmin päivällä tuli sitten pari lastia kaarnaa ja muuta rojua, jota on yleisemmin juuri sieppojen pesässä. Videolla on pari sammaleentuontia, kaarnan(ym. "roinan")tuontia sekä pari muuta vierailua, jolloin sieppo ei tuo pönttöön mitään.



Mietin sitten tuossa syitä talitinttien hiljaisuudelle. Tällä hetkellä järkevin selitys talitintittömyydelle on se, että sieppo on pyörinyt pöntöllä niin aktiivisesti, että tintit eivät ole yksinkertaisesti taistelutta lähelle päässeet. Ja kun niiden pesintä on vielä varsin alkutekijöissään, ne eivät ehkä suurempiin kahakoihin pöntön vuoksi viitsi joutua. Etäkameraa olen tänään taas katsellut, joten ulkotapahtumista en juurikaan tiedä. Talikoiras on kuitenkin laulanut tänäänkin pöntön lähellä - naarasko sitten puuttuu taas?

Ja naaras puuttuu myös zz:lta! Laulu on ollut kovaa heti puoli viidestä lähtien tänäänkin, mutta eipä ole siepponeitoja näkynyt. Mitenköhän tämä pesintäkausi vielä päättyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti