tiistai 8. toukokuuta 2012

Sinitiainen tappoi kirjosiepon

Kyllä, luit oikein.

Tänään kotiin tultuani huomasin, että pöntössä makasi kirjosieppokoiras. Liikkumatta. Aluksi luulin, että se oli muuten vain paikoillaan, odotti naarasta tai jotain. Mutta kuollut se oli.
Taistelu oli tullut kaikkineen videolle. Se oli hirveä kamppailu. Ja kesti kauan. Hämmentävintä on, että ensimmäisen taistelun jälkeen kirjosieppo pääsi vielä pakenemaan heikkona, mutta palasi pian takaisin pönttöön ja koki näin kohtalonsa. Niin suuri on linnun pesimävietti.

Koetan saada tuosta sekamelskasta jotain editoitua huomiseksi tai ylihuomiseksi. Nyt ei ole aikaa, tänään on muutenkin kiireinen päivä.

Olipa hyvä, että tuli rakennettua se helposti avattava kansi pönttöön, sillä sieppo täytyi tietenkin poistaa. Sainpahan tilaisuuden kurkata tiaisten munapesään! Muna oli muuten oikeasti uskomattoman pieni luonnollisessa koossaan.

Olikohan sama lintu, jonka pelastin ikkunaan törmäämiseltä kahdeksan päivää sitten? Jos oli, niin kovin on ollut tällä kaverilla epäonnea. Aamulla muuten pöntön ympärillä pyöri ainakin kaksi, ellei jopa kolme, sieppokoirasta. Toivottavasti ei tule enää lisää kuolonuhreja.
Mykistävä kokemus todella. Luonnonlinnun arkea. Mutta ilman pönttökameraa olisi tämäkin jäänyt kokematta.

Pesäpönttö on niin suuri resurssi, että sitä on vaikea uskoa...

3 kommenttia:

  1. Aikamoinen tapahtuma, jota ei kyllä joka pöntössä tapahdu. Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen, että uhri oli tunkeutuja eikä sinitiainen. Joko sinitiaisten elämä näyttää ratautuneen normaaliksi kaiken tohinan jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toki parempi näin. En silti ihan näin verisiä taisteluja odottanut... Mutta tinttien elämä jatkuu ja uusi muna on pöntössä.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista