sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Seitsemän lintua, yksi pönttö.

Tänään ei ole kyllä tullut aika pitkäksi näiden kanssa. Pöntöstä taistelee tällä hetkellä yhteensä seitsemän lintua -kolme kirjosieppoa ja neljä sinitiaista.

Kirjosieppokoiras on siis houkutellut paikalle peräti kaksi naarasta, joita se nyt koettaa saada seurakseen sisälle pönttöön. Kumpikaan ei ole vielä kuitenkaan sisällä ollut, vaikka toinen jo melkein meni. Sinitiaisista mukana ovat yhä vakinaaras, vakikoiras ja sitkeästi myös häirikkö, joka on ilmeisesti löytänyt itselleen puolison. Kahdeksanneksi voisi ehkä laskea vielä talitiaisparan, joka vielä tänäänkin tuli katsastamaan pöntön, joskin tällä linnulla ei enää tässä joukossa mahdollisuuksia ole.

Laitetaan vielä yksi video tältä päivältä. Videolla ei tosin näy toista kirjosiepponaarasta, mutta muut kuusi sieltä voi kyllä bongata, jos saa selvää ulkokuvasta.



Mitähän huominen tuo tullessaan, kuka jää ja kuka lähtee? Vain kaksi voi pesiä... mielenkiinnolla odotan, saanko tänä vuonna seurata sinitiaisten vai kirjosieppojen poikasten kehitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti