maanantai 28. toukokuuta 2012

Ei munia vielä

Parittelua, taistelua, häiriköitä ja kuitenkin paljon hiljaiseloa. Siinä tämän päivän sisältö lyhykäisyydessään. Aamulla näkemäni "muna" taisi tosiaan olla jokin optinen harha.

Tunkeilijasieppo kävi aamulla houkuttelemassa naarasta pönttöön -naaras ei kuitenkaan sen houkuttelemana mennyt sisään. Tunkeilijaksi linnun tunnistaa pienikokoisista siipipeileistä ja "lovesta" otsalaikussa.
 Vertailuna vakisiepon kuva:
Pari paritteluakin olen päässyt näkemään ja luulen, että oikeasti niitä on ollut paljon enemmän. Veikkaan naaraan paritelleen vakisiepon kanssa, koska naaras ei tullut tunkeilijan houkuttelemana edes pönttöön. Varma en kuitenkaan voi olla, sillä tilanteet menevät aina "hiukan" nopeasti ohi.

Nyt epävakainen sää on pitänyt linnut taas hiljaisina iltapäivän, aamulla olikin melkoista sotaa taas menossa, kun vakisieppo ja tunkeilijasieppo taistelivat keskenään. Sinitiaisista vakikoiras teki myös pari hyökkäystä.

Mutta huomenna on jo kulunut kaksi päivää ensimmäisestä varmasta parittelusta, joten munien suhteen olen varovaisen toiveikas. Häiriköt saisivat kyllä jo riittää, niitä on nähty ihan tarpeeksi tänä keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti