perjantai 11. toukokuuta 2012

Montako munaa?

Hmm, olisikohan eilinen ollut sittenkin välipäivä muninnassa? Nyt näkyy selvästi kolme munaa. Voihan siellä tietysti neljäkin olla, tintit ovat aika hyviä peittelemään munansa.

Kirjosieppokoiras on nyt pyörinyt pöntön ulkopuolella. Sisälle meneminen koituu kyllä kohtaloksi, sillä vakinaaras näyttää aivan sille, että voisi tappaa vielä toisenkin kirjosiepon.


3 kommenttia:

  1. Hienoa kun tiaisen väkivaltainen itseluottamus on kohdillaan. Jos nikkaroit toisen pöntön lähistölle, saattaisi lentosiepparin häirintä vähentyä. Saattaisi myös kirjosieppojen lukumäärä lisääntyä. Suo siellä, vetelä täällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta... Mitä enemmän munia tulee, sitä enemmän tintit pönttöään varmaan puolustavat. Toista pönttöäkin olen toki harkinnut, saattaisi vähän tilanne rauhoittua. Mutta toisaalta, pöntöstä taistelee yhä useampi pariskunta, joten osa jäisi kuitenkin ilman.

      Luulen, että tilanne rauhoittuu haudonnan alkamisen myötä, kuten viime vuonnakin kävi. Ensi vuonna voisi kyllä harkita sitä toistakin pönttöä, kun näyttää näin paljon pesijiä olevan. Täytyy kysyä iskältä, itse olen täysi tumpelo puutöissä :))

      Poista
  2. Valmiitkaan pöntöt eivät ole niin kauhean kalliita. Tilasin netistä 13:lla eurolla kappale täksi kevääksi huolella tehtyjä pönttöjä.

    VastaaPoista