keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kirjosieppopariskunta

Kun vakinaaras on poissa, kirjosiepot hyppivät pöntössä... mutta nyt se on vain hyvä asia! Kukaan muu täällä tuskin enää onnistuu pesimään.

Koiras sai siis aamulla naaraan kaverikseen ja rupesi heti esittelemään itseään ja pönttöään. Aamulla naaras ei vielä tullut sisälle asti, vaikka kovaa kiinnostusta osoitti. Aamupäivällä kuitenkin koiras sai naaraan lopultakin houkuteltua sisälle:



Tuon jälkeen naaras on tehnyt pari muutakin vierailua pöntössä, katsellut ympärilleen ja rikkonut munia. Koiras houkuttelee sitä, välillä jahtaa ja tyrkyttää itseään koko ajan. Editoin sitten vielä toisenkin videon naaraan puuhista. Siinä naaras käyttäytyy pöntössä jo rennommin ja rikkoo muniakin:



Muuten, olen melko varma siitä, että tuo tämänhetkinen sieppokoiras on tismalleen sama lintu kuin se, jonka vappuna pelastin ikkunaan törmäämisestä. Alla pari vertailukuvaa, kiinnitä huomiota etenkin linnun otsalaikkuun sekä mustan värin vaaleuteen:

Sieppo, joka törmäsi ikkunaan

Nykyinen sieppo


Tapettu sieppo
Nyt näyttää siis jälleen varsin hyvältä, elämä jatkuu täälläkin kaikesta huolimatta. Vakinaaraantappajakissa kävi muuten taas eilenillalla pöntöllä. Täytyy kyllä kehitellä joitain muoviesteitä puuhun, ei tästä muuten tule yhtään mitään. Ja äsken hääsin pois toisen kissan, norkoili turhan uteliaasti pöntön lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti