keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Sieppojen touhuja

Kyllä se nyt siltä näyttää, että kirjosiepot ovat pöntön ottaneet omakseen. Vakikoiraan näin viimeksi puolenpäivän aikoihin, joten sen peli alkaa olla menetetty.


Naaras on selvästi hyväksynyt pöntön (ja koiraan). Se on touhuillut paljon pöntössä, tuonut kaarnanpaloja pesänrakennusmateriaaleiksi ja rikkonut munia. Vähän ilkeän näköistä tosin katsella, kun sieppo hajottaa munia, mutta toisaalta munien kohtalo oli sinetöity jo siinä vaiheessa lopullisesti, kun kissa tarttui vakinaaraaseen. Aika rikki ovat jo, hiljalleen ne peittyvät pesämateriaalien alle. Alla kuva:

Näiden touhuja on kyllä jotenkin hauska katsella, ovat todella erilaisia lintuja kuin tintit! Esimerkiksi pönttöön laulamalla houkuttelu ja naaraan jahtaus ovat asioita, joita en tinttikoiraalla huomannut. Liikkeet ovat jotenkin "sähäkämpiä" ja jotenkin tulee semmoinen "tekee ennen kuin ajattelee" -olo näistä. No, omia pohdintoja.

Ihan mielenkiintoiseksihan tämä on mennyt kaikesta surusta huolimatta. Jospa nyt lopultakin onnistuisi pesintä kaiken tämän jälkeen!

Alla vielä pieni video pariskunnan touhuista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti