keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Videot valtauksesta ja vähän juttua tästä päivästä

Tässä lopulta eilisen videot (jaksaakohan niitä kukaan edes katsoa)!

Nykersin lopulta koko jutusta neljä eri videota, kun illalla tapahtui niin paljon. Kaikessa julmuudessaan tuokin valtaus on osa luontoa ja herättää taas ajatuksen siitä, kuinka uskomattoman etuoikeutettu olen päästessäni näkemään (ja videoimaan) kaiken lähietäisyydeltä.

Ekassa osassa siis mt saapuu, videolla on kaksi ekaa vierailua, joissa mt tutkii pönttöä lk:n (lovikoiras) kanssa:Tokassa osassa on mt:n pesänrakennusta eilisillalta:Kolmannessa osassa mt:n ja hn:n taistelu ja mt:n unillekäynti:Ja viimeinen on sitten tältä päivältä, siinä mt herää ja hn munii:Tänään... noh, tänään ei ole tapahtunut mitään ratkaisevaa suuntaan eikä toiseen. Hn kävi kerran ja mt on rakennellut pesää, mutta muna on yhä haaleana näkyvissä. Unillemenoaika varmaan kertoo enemmän siitä, missä ollaan menossa; tuleeko hn nukkumaan/yrittämään nukkumista? Ja muniiko se vielä vai onko se jo jättänyt pöntön kokonaan?

Tässä vielä pari kuvaa mt:stä, ylinnä tunnistuskuva. Olen jo aika hyvin oppinut erottamaan sen hn:stä; otsalaikun reuna on aavistuksen vino, koko laikku jotenkin "suippo" ja ilme jotenkin "häijymmän" näköinen, minkä aiheuttanevat aika paksun mustat silmänympärystät. On se kyllä Tintti!!


3 kommenttia:

 1. Kyllä katsotaan =) älä lopeta jooko!

  VastaaPoista
 2. Miten mahtaa tilanne edetä..onnistuvatkohan nuo munat, jotka jäivät valtaajan pesäaineksen alle? Vai hautuvatko ne samalla kun päällimmäisiä haudotaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munat tuskin kuoriutuvat, jos hautojan ja munan välissä on pesämateriaalia. Linnuilla on "hautomalaikku", höyhenetön elin rinnassa, joka lämmittää munia. Munien kehitykselle on tärkeää, että ne pääsevät joka puolelta tasaisesti kosketuksiin hautomalaikun kanssa - siksi hautoja pyörittelee munia.

   Eli munilla tuskin on mahdollisuuksia, jos hn ei niitä palaa hautomaan - tai sitten jos jotenkin onnistuvat jäämään mt:n tulevien munien joukkoon ja mt hyväksyisi ne osaksi omia muniaan.

   Jännä juttu kyllä! Viime vuonna oli vähän samanlainen tilanne (kaksi naarasta yhdessä pöntössä), mutta lajina kirjosieppo :)

   Poista