sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Täällä haudotaan!

Eilen jäikin päivittämättä, mutta eilen tuli siis mt:n 8. muna, joka jäi ilmeisesti viimeiseksi. Ahkera haudonta alkoi eilen aamupäivällä, mutta jo toissapäivän iltana sain osviittaa haudonnan alkamisesta, sillä mt muhi illan pöntössä hautoen. Haudottavana on nyt siis 10 munaa yhteensä:


Hn on nyt lähtenyt, enkä tiedä sen tilanteesta enää mitään. Kakkospöntöllä on pyörinyt kirjosieppo ja luulen, ettei hn:n pesintä siellä onnistu. Hn-parka, aina näihin vain jotenkin kiintyy - mutta luonto on luontoa... ja jotenkin tuntuu kyllä kivalta se, että edes kaksi hn:n munaa saa nyt kehittyä mt:n alla.

Hn valmistuvassa pesässään 17.4.
Pk sen sijaan on pyörinyt yhä pöntöllä. Eiliseltä videolta löytyi erittäin jännä kohta, jossa pk "parittelusirinää" pitäen "houkutteli" mt:n pönttöön. Taistelua ei kehittynyt - tilanne näytti jopa siltä, että pk yritti paritella pönttöön tuleen mt:n kanssa. Mt kuitenkin nokkaisi pk:ta ja pk lähti.
Sitten löysin myös toisen pk-kohdan, jossa pk tutkii munia... minusta vähän rajuin ottein, ei kuitenkaan munia "tappaen" (huom, video on editoitu moviemakerilla, joten ulkoasu ei ole ihan "standardin" mukainen):Äsken vielä luulin, että pöntöllä pyörivä pk estää edelleenkin lk:n ruokinnan. Videoiden perusteella lk on kuitenkin muutamaan otteeseen päässyt ruokkimaan mt:tä! Aika huvittaviakin tilanteita näyttää päätyneen videolle, kuten pari kohtaa, joissa mt oli poissa ja lk yritti ruokkia munia... laitan ruokintavideoita sitten myöhemmin!
Nyt vain toivotaan parhainta onnea mt:lle pesintään. Jos lasketaan, että tänään on 2. hvrk, olisi 13. hvrk 29.5. ja 15. hvrk 31.5., eli haarukalla 29.-31.5. voisi kuoriutujia odotella (TIETYSTI juuri silloin, kun minulla on kevään jumbokiireet...).

Ja loppuun tietenkin haudontakuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti