tiistai 27. toukokuuta 2014

Pöntöllä h-hetki lähestyy...

11. haudontavuorokausi on menossa... huomenna olen itse koko päivän poissa, mutta video -toivottavasti- rullailee silti, vaikka tuskin vielä huomenna sinivaaveja näemme. Ylihuomenna se on jo täysin mahdollista...

Munat ovat viime päivinä alkaneet kiinnostaa mt:tä entistä enemmän:


Jännä on ollut huomata säiden vaikutus haudontaan. Helteellä mt oli paljon poissa ja pöntössä ollessaankin se hautoi vain lyhyitä sessioita ja roikkui paljon lentoaukolla, välillä käväisi jopa kameran yllä tutkimassa pöntön kattoa. Nyt kun ilmat kylmenivät äkisti, mt ei pitkiä hetkiä ole poissa munien päältä. Tosin vaikuttaisiko tähän myös lähestyvä kuoriutuminen; olen lukenut, että munien kehittymisen "kriittiset kaudet", jolloin poikanen kuolee herkimmin, olisivat pari ekaa ja pari vikaa haudontavuorokautta.

Kameraa tutkivasta mt:stä sai hauskoja lähikuvia!
Lk on parantanut otteitaan päivä päivältä. Tänään se on ruokkinut oikein mallikkaasti, mikä onkin ollut ensiarvoisen tärkeää ilmojen vuoksi ja sallinut osaltaan mt:n pitkät hautomasessiot. Ei videota tällä kertaa, sillä saastutan youtuben kohta kuitenkin kuoriutumis- ja vaavivideoilla, mutta sen sijaan sain napsittua ruokintasessioista muutamia, aika söpöjä kuvia:

Tunkeilijoista kirjosieppo on pysynyt yhä hyvin aktiivisena kaverina, joskaan ihan mahdotonta häirintää se ei ole aiheuttanut. Eilen sieppo herätti minut aamulla vartin yli 4 laulullaan, johon sekoittui pian naaraanhoukuttelusirinää. Kun kurkkasin sälekaihdinten lomasta pöntölle, näin lentoaukolla sieppokoiraan ja -naaraan - lentoaukkoa pidemmälle ne eivät kuitenkaan päässeet. Mt taisi olla hurjana - mutta kamera ei ollut vielä auki. Myös pk on käynyt muutamaan otteeseen lentoaukolla sekä pari uteliasta talitiaista on myös piipahtanut katsomassa hautovaa mt:tä. Kaikki ovat saaneet lähdön joko mt:ltä tai lk:lta.

Lupaavalta näyttää siis. Yritin vähän kirkkaudella ja kontrastilla saada munien "raitoja" näkyviin, mutta vähän huonoksi jäi. Selviä elonmerkkejä niissä kyllä on! Ovat jotenkin tummentuneetkin tämän päivän aikana.

2 kommenttia:

 1. Hienoa hienoa!
  Siellä kohta tapahtuu..
  Jännää seurata näitä sinun pönttövideoita ja kuvitella, että tuossa meidänkin tinttipöntössä käydään läpi samoja vaiheita. Luulenpa, että meidän pöntössä on jo kuoriutunut poikasia, kun molemmat tintit niin ahkeraan käyvät ulos ja sisään =D
  En ole ehtinyt kauhean tarkkaan muuten seurata, mutta lentoliikenne on vilkastunut. Kunhan sade lakkaa (toivottavasti) niin menen lähemmäksi pönttöä kuuntelemaan ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kuoriutumisten lähestyminen on joka vuosi yhtä jännää :) Kylmät ilmat tulivat kyllä kuoriutujien kannalta nyt vähän huonoon aikaan - mutta onneksi emot osaavat asiansa!

   Poista