tiistai 6. toukokuuta 2014

Haudontaa vai tunkeilua?!?!

Nyt nuo saivat taas minut ihan sekaisin! Äsken pöntölle saapui kaksi sinitiaista ja lentoaukolta katsoin, että ne ovat tunkeilijoita, kun käyttäytyivät niin varovaisesti. Yllättäen toinen sujahti sisään ja alkoi myllätä munia. Sitten toinen meni ja toi ruokaa. Kahdesti. Lopulta myllääjä lähti ja munat (joita siis näyttää olevan 7), tulivat hyvin esiin.

Hetken päästä myllääjä palasi ja ruokkijakin tuli. Ruokkija ei minusta näyttänyt pk:lta, mutta myllääjä saattaisi ulkoisten tuntomerkkien perusteella olla hn - pitää katsoa vielä tarkemmin. Sitten myllääjä kävi vielä kahdesti ja toi molemmilla kerroilla ison tupon pesämateriaaleja, mutta sitten hiljeni (ei ketään nyt n. 45 minuuttiin). Aika kovakouraiselta näytti munien käsittely, ei lainkaan "hn-tyyliseltä", eikä tuo ruokkijakaan kyllä millään mittarilla muistuttanut pk:ta.

Toisaalta kallistuisin kuitenkin siihen, että myllääjä olisi hn, sillä tuollainen käytös ei vain kerta kaikkiaan sovi sinitiaistunkeilijan tyyliin. Siepot voivat tulla ja vallata, mutta tintit ovat usein hyvin varovaisia, eivätkä tuostanoinvaan asetu toisen pönttöön.

Tässä vielä pari kuvaa tilanteesta! Videota luvassa myöhemmin - ehkä huomenna:

"Myllääjä"
Vertailun vuoksi hn, tosin matalampi pesä voi hämätä.
Ruokkijakoiras (vas.). EI ole pk, siitä olen varma viimeistään tämän kuvan myötä!!!
Ruokintaa, koiras naaraan yllä
Munat, 7 niitä on
Koiras alla. Pk:n otsalaikussa ei olisi missään tilanteessa "lovea", varsinkaan noin jyrkkää

Ja vielä yksi kuva, koiras alla.
Arvaukseni tällä hetkellä on, että koiras on tunkeilija, joka tarkasteli pönttöä ja hn sattui tulemaan paikalle. Hn:n outo käytös johtuu siitä, että koiras on vieras. Hn saattaa olla aloittelemassa haudontaa, se mylläsi munat esiin, muttei jäänyt hautomaan. Koiras ruokki hn:ää ehkä siksi, koska luuli houkutelleensa itselleen naaraan... tai ehkä se vain tykkää ruokkimisesta, kuten viime vuoden ziappo-ut?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti