lauantai 10. toukokuuta 2014

2. muna (4. muna)

Toisensa siis muni mt tänä aamuna, neljä on nyt jotakuinkin esillä (tosin nyt taas päivän mittaan ovat peittyneet).

Eilen tosiaan satoi ja oli aika hiljainen päivä kaiken kaikkiaan - vain muutama lasti pesämateriaalia tuotiin. Illalla mt tuli aika märkänä nukkumaan. Oli niin huvittavan näköinen, että oli pakko pistää ihan videona nettiin:Mutta myös pk ja hn ovat käyneet tänään! Hn on tullut pk:n houkuttelemana sisään kahdesti ja pk on tehnyt muutaman on-off -käynnin myös yksinään. Lk:ta, siis mt:n koirasta, en ole puolestaan nähnyt pöntössä aikoihin.

Jännä kyllä nähdä, miten tämä koiraidenkin tilanne tästä kehittyy, kuka ruokkii ketä ja mitä tuumaa pk, kun/jos mt aikanaan alkaa hautoa?

Tässä pk alla, hn lentoaukolta tulossa
Mt puolustaa pönttöä. Lentoaukolla saattoi olla jopa pk tässä tilanteessa (lenkkivideolta napattu, en ole varma).
Vielä videna yksi pk:n ja hn:n vierailu:Lopuksi vielä vähän pihan muista lajeista. Eli huojentavin uutinen tällä hetkellä on se, että kirjosieppo on nyt asettunut kakkospöntölle! Lauloi ahkerasti koko aamupäivän siellä, eikä ole kamerapöntössä vieraillut sisällä varmaan viikkoon. Tunkeilijoita ei todellakaan tarvittaisi enää tälle pöntölle, joten toivottavasti siepot "kerääntyvät" tänä vuonna kakkoselle.

Myös talitintillä on pesänrakennuspuuhat menossa. Se on löytänyt talomme kattorakenteista talitintin mentävän aukon ja suojaisan kolon. Vähän pelkään, että herkkänä lajina häiriintyy suht. paljosta liikehdinnästä pesänsä ympärillä, mutta pidetään peukkuja myös pikku talille pesätouhuissaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti