perjantai 9. toukokuuta 2014

10. muna, tai siis 1. muna... vai 3. muna?

Eilinen iltapäivä oli hiljainen. Ketään ei käynyt yhdentoista jälkeen pöntössä, mutta arvelin sen johtuvan sateisesta ilmasta. Illalla mt tuli unille. Hn:ää ei näkynyt.

Aamulla mt viipyi aika kauan pöntössä, se lähti vasta klo 5.22. (normaalisti on lähtenyt heti viiden jälkeen). Mt palasi pariakymmentä minuuttia myöhemmin pönttöön ja pyöritteli pari hn:n munaa esille. Hn tuli lentoaukolle, ehkä yritti päästä munimaan 10. munaansa. Mt hyökki ja aikansa lentoaukolla pyörittyään hn lähti.

Mt:n hyökkimiset olivat kuitenkin jotenkin väsyneen oloisia. Se napotti pitkään ihan paikallaan.

Se oli munimassa.Muna syntyi kuudelta ja mt lähti klo 6.20. Ja iloisia uutisia kaikille "hn-faneille": nyt näyttää siltä, että ainakin kaksi hn:n munaa pääsisi mt:n haudottavaksi!


Tuo valkoinen tulokas antaa jopa hiukan uusia pohdinnanaiheita ja ajatuksia siitä syystä, miksi mt teki tällaisen "pikavaltauksen". Ehkä sen oma pesintä oli mennyt kesken ja epäonnistunut? Ehkä se jopa odotti munaa jo tullessaan ekan kerran pönttöön? En ole nähnyt sen parittelevan lk:n kanssa, mutta ei sitä voi silti varmaksi sanoa - nämä kun ovat niin nopeita "niissä hommissa".

Pesä on kyllä vielä niin keskeneräisen näköinen. Tuleekohan sinne ollenkaan pehmusteita? Vein vähän koirankarvaa "virikkeeksi" pöntön lähistölle, jospa mt tarttuisi tilaisuuteen. Tänään ei ole käynyt muninnan jälkeen ketään, mutta ilma on yhä epävakainen.

2 kommenttia:

 1. Jännää =)
  Olet tosi onnekas kun näet pöntön tapahtumat..ja jaksat jakaa sen meidän muiden kanssa!
  Meillä on pihassa kaksi pönttöä, isompi ja pienempi sinitiaisen pönttö. Isommassa on ollut lupaavaa liikehdintää ja pienessäkin käy pulska sinitintti suuaukkoa sovittelemassa. Harmittaa kun ei yhtään tiedä mitä niissä sisällä tapahtuu! Pitää vain odottaa kärsivällisesti, jos vaikka myöhemmin alkaa kuulua poikasten sirkutusta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sitä tosiaan tuntee olevansa ihan etuoikeutettu :)

   Poikasten sirkutuksesta kyllä kuulee varmasti sitten, onko pesintä onnistunut - ovat aika kovaäänisiä! Onnea kumpaisenkin pöntön tinteille pesintään tasapuolisesti :)

   Poista