torstai 8. toukokuuta 2014

9. muna kaaoksen keskellä...

Eilinen ilta oli vähän samanlainen kuin toissapäiväinenkin. Hn meni tosin nyt pönttöön ennen mt:tä ja sai kaivettua jopa kuusi munista esiin, mutta n. puolen tunnin päästä mt tuli pöntölle. Molemmat tintit pelästyivät toisiaan ja vähän yllättäen mt oli se, joka lähti ensin. Hn kuitenkin "järkyttyi", se seilasi hetken lentoaukon ja munien välillä ja lopulta päätti jättää munat. Myöhemmin mt palasi nukkumaan ja vietti yönsä pöntössä.

Aamukin oli lähestulkoon aiemmin koetun kertausta. Mt lähti viiden jälkeen, sitten hn tuli ja muni 9. munansa. Iloinen ylläri oli se, että kauan "kadoksissa" ollut pk kävi ruokkimassa aamulla hn:ää pönttöön! Vähän ennen kuutta hn lähti, eikä ilmeisesti ole käynyt enää koko päivänä pöntössä.

Mt on kyllä jännä tapaus. En olisi ensinnäkään uskonut, että tinttikin voi tehdä tuollaisen äkkivaltauksen toisen pesään (ja vieläpä munapesään). Mt on muutenkin jotenkin "höslä", se on liikkeissään vikkelä ja touhuilee joskus vähän mitä sattuu. Jännää on myös sen suhtautuminen hn:n muniin; se pyörittelee munia - tosin vähän kovaotteisesti - ja yölläkin oli niiden päällä (vaikkei tainnut hautoa, oli sen verran "ylhäällä" asento ja hautomalaikku ei esillä). Tänään lenkkivideolta löytyi peräti 8 minuutin pituinen vierailu, jonka aikana mt oikein rauhoittui "hautomaan" ja tutkimaan munia. Päätin laittaa sen nettiin:



Nyt kuitenkin mt on rakentanut pesäänsä niin ahkerasti, että munat ovat täysin peittyneet:


Tilanne on kyllä vielä täysin auki. Vieläkö hn munii? Jos ei muni, se on todennäköisesti hylännyt pöntön, sillä ei ole edes yrittänyt hautoa. Jos munii, tulee illalla ja aamulla taas varmaan yhteenottoja mt:n kanssa. Koiraiden tilanteesta olen vielä enemmän sekaisin, vaikka molemmat ovat ilmeisesti yhä maisemissa.

Pesäkin on taas räjähtänyt tuollaiseksi jättimäiseksi keoksi. Muutaman pehmusteentuonnin kyllä näin tänään, joten ehkä se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti