maanantai 28. huhtikuuta 2014

Videoina pörriäistä, munintaa ja pk:n häsläystä

Huh, sainpa lopultakin kaiken editoitua.

Tässä työni tulokset aikajärjestyksessä! Ensin se pörriäisvideo. Jotenkin editoidessa tuli sellainen olo, että se on "hupiversio" kahden vuoden takaisesta verilöylystä, ja siksi annoin nimeksi vähän ehkä virheellisen "Sinitiainen tappaa pörriäisen"... Oikeastihan hn säikähti tosi pahasti pörrääjää ja yksi nokkaisu taas oli pörriäiselle jo liikaa.



Ilokseni löysin aamuyön tallenteiden joukosta kohdan, jossa hn todella muni ensimmäisen munansa! En ole koskaan ennen tallentanut sinitiaisen munintaa (kirjosiepon vain), joten tämä munintavideo on aivan ensimmäinen laatuaan. Tein siitä pitkähkön, se sisältää myös illan ja aamuyön tapahtumia varsinaisen muninnan lisäksi.



Havaintoina munimistapahtumasta voisi mainita tuon silmiinpistävän levottomuuden (hn on ollut rauhallisin uinuva tintti, jonka olen ikinä nähnyt, mutta nyt se "velasi" itseään ympäri pönttöä koko yön). Itse munintaa edelsi jännä "tsirputus", mutta nuo "pungerrukset" muistuttivat aika lailla kirjosiepon vastaavia - erona se, että ne eivät kestäneet yhtä pitkään ja muna tuli jotenkin helpommin kuin siepoilla. Liekö syynä munan koko? Sinitintin muna vaikuttaa niin pieneltä kamerakuvassakin, kun on tottunut katselemaan sieppojen munia.

Sitten vielä yksi tänään lenkin aikana videolle tarttunut, jännä kohtaus. En oikein itsekään tiedä, mitä siinä tapahtuu. Pk pitää pöntössä naaraanhoukutteluviserrystään ja tuota "sirinää" (tappelu- ja paritteluääni), joku on lentoaukolla, mutta se joku ei tule sisään. Liekö se hn? Vai uusi, vieras naaras? Mieleeni juolahti myös, että se saattaisi olla koiras, jota pk erehdyksessä houkuttelee pönttöön (yleinen virhe kirjosiepoilla), mutta jotenkin tuntuu hölmöltä, että tintit sekoaisivat sukupuolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti