tiistai 29. huhtikuuta 2014

2. muna ja pk:n uusi ihastus...

Taas hn sai minut raapimaan päätäni! Illalla se ei tullutkaan unille ollenkaan ja ehdin jo veikata, että pitäisi välipäivän muninnassa (kuten vakinaaras teki kerran). Mutta yllättäen vähän viiden jälkeen aamulla tintti tipsahtikin pönttöön ja hetken päästä 2. muna oli jo tullut. Jännä veto hn:ltä, tekeeköhän jatkossakin niin? En ole tinteiltä aiemmin tuollaista käytöstä nähnyt, siepoilta vain...
Mutta mitä tekee pk?! Houkuttelee uutta naarasta pönttöön! Mahdoton leveily alkoi tänään puoli kymmenen maissa, pk ja uusi naaras pyörivät pöntöllä ja tekipä tunkeiljia pk:n perässä yhden vierailunkin sisään. Järkyttynyt ilme kertonee kaiken oleellisen tulokkaan tuntemuksista:
Eihän tämä sinänsä mitään uutta ole, vakikoiras teki samoin päivää ennen ekan munan tuloa ja sitten vielä vakinaaraan kuoltua. Oli vain niin jännää tuo pk:n käytös, kun hyppi tasajalkaa pöntön ympärillä siivet levällään, leveili lentoaukolla ja teki "on-offia" pöntössä, niin kuin olen tottunut tuota "ramppaamista" sisään ja ulos sanomaan. Tilanne kuitenkin rauhoittui puoli yhdentoista maissa, uusi naaras katosi ja nyt vain hn on käynyt pöntössä.

Joka tapauksessa ainakin yhden onnistuneen parittelun näin tänään, joten "materiaalin" pitäisi varmasti riittää vielä munaan jos toiseenkin. Toinenkin parittelua muistuttava tilanne tänään oli, mutta se päättyi taistelunomaisesti ja tintit pyörivät väkkärää ilmassa toisiaan nokkien. En tiedä, oliko siinä sitten naaraana hn vaiko uusi tulokas, jonka kanssa leveilijä-pk koetti väkisin paritella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti