perjantai 25. huhtikuuta 2014

Jännittävää odotusta...

Pöntössä on nyt hiljaista, mutta niin oikeastaan pitääkin. Eilen puolenpäivän jälkeen ei käynyt enää kukaan (ja se saikin minut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että hn tosiaankin "odottaa munaa"). Tänäänkin iltapäiväksi hiljeni - tosin aamulla oli kohtalaisen aktiivista.

Sainpa lopulta varmistuksen myös paritteluasialle; kyllä, ne tosiaan parittelivat jo eilen. Tänään näin tapahtuman ihan "kunnolla" ja sain jopa kaiken videolle - joskin varsin huonolaatuisena. Nuo äänetkin siis, kuten epäilin, kuuluivat paritteluun tai tarkalleen sanoen hetkeen juuri ennen parittelua ainakin tuon videon perusteella (siis ääntä pitivät, kun lähestyivät toisiaan). Jännä, aiempina vuosina en muista kyllä kuulleeni vastaavaa.

Mutta kehtaan kyllä veikata, että huomenna tai viimeistään ylihuomenna meillä on muna!!

Toinen "jännittävän odotuksen" kohde on kirjosieppo ja se, mitä lentosieppari päättää tänä vuonna tehdä. Kakkospönttö tosiaan on vapaana ja veikkaan, että sinne se ensiksi asettuu - mutta entä sitten, kun koiraita on paikalla neljä ja kaikki ne haluavat vallata kaksi pönttöä? 44 havaittu jo Tiiran mukaan - veikkaan, että viimeistään vappuna alkaa tämä "kirjosieppoaika"...

Mutta tässä vielä tuo paritteluvideo. Alussa on ihan pönttökuvaa, hn hautomakuopimassa. Lopussa parittelu pelkällä ulkokamerakuvalla, mutta pönttökameran audiolla (jos pistää äänet ihan täysille, voi kuulla sen paritteluäänen, vaimean "sirinän" tsirr-tsirr-tsirr). Ulkokameran kuvanlaatu on tosiaan surkea, mutta punaisella nuolella koetin selventää hiukan kohtaa, missä parittelu tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti