torstai 10. huhtikuuta 2014

Pesän- ja pöntönrakennusta sekä kutsumaton vieras

Eilen illalla pöntön liepeille hiiviskeli ikävällä tavalla tuttu hahmo. "Sissi", naapurin kissa, joka on siis vienyt minulta jo kaksi tinttiä - yhden poikasen vuonna 2011 ja 11 munaa munineen "vakinaaraan" vuonna 2012. Kissa istuskeli kaikessa rauhassa arviolta kymmenen metrin päässä pönttöpuusta, eikä osoittanut kiinnostusta pönttöä kohtaan. Ketään ei ollut pöntössä, joten annoin sen olla - muuten olisi kyllä saanut häädön.
Melkein heti kissan lähtön jälkeen hn tupsahti pönttöön! Yönsä se vietti lentoaukolta roikkuvan sammalverhon alla "piilossa". Aamulla olin jotenkin erityisen helpottunut nähdessäni hn:än yhä pöntössä, vaikka kissaesteiden pitäisikin nykyään estää luvattomat iltapalat.
Tänään pesänrakennus jatkui jälleen muutaman lastin voimin. Huomisesta tulee sadepäivä, joten varmaan hn pitää taukoa sitten, mutta eihän sitä toki tiedä. Tässä koontivideota tältä päivältä:

Ja myös minä jatkoin urakkaani kolmospöntön kanssa. Tänään sujui paljon paremmin kuin eilen ja naulat tuntuivat uppoavan puuhun jotenkin ihan mahtavasti. Tässä kuvaa kakkospöntöstä (jonka siis iskä teki:)) ja kolmospöntöntekeleestä. Vielä puuttuisi lentoaukko ja katto:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti