keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Tunkeilija ja vääntyneitä nauloja

Aloitetaan tunkeilijasta... eli tänään pöntössä on ollut varsin hiljainen päivä, kuten eilenkin - silti yksi vierailija pisti silmään jo lentoaukolta. Tämä sinitintti kurkki varovasti pönttöön, kiersi pönttöä ja sitten sujahti sisään ja sain varmistuksen - tunkeilijahan se.Rakenne-erot pk:hon ja hn:ään ovat suorastaan silmiinpistäviä! Pyrstö on todella pitkä, en tiedä, olenko ennen edes nähnyt noin pitkäpyrstöisiä sinitinttejä. Otsalaikussa on vakinaaraan (2012) tapaan "lovi", mutta ei yhtä selvä lovi kuin vakinaaraalla oli. Koko tintin selkä ja siipipeilit ovat lisäksi jotenkin "sameat" ja hyvin haalean väriset. Ja käytös tietenkin varmisti asian, tunkeilija oli hyvin varuillaan pöntössä ja lähinnä pyöritteli päätään ja katseli ympärilleen.

Kun tunkeilija tuli pois sisältä, se kiersi vielä pöntön pariin otteeseen ja sitten häipyi, enkä ole sen jälkeen enää nähnyt sitä. Taisi olla vain joku utelias piipahtaja, joka totesi pöntön olevan varattu! Toista olisi kirjosieppojen kohdalla... ...

Tunnistuskuvat vielä:


Sitten niihin vääntyneisiin nauloihin... sillä tänään on kulunut tasan kolme vuotta siitä, kun kamerapönttö "syntyi" (muistin virkistykseksi tässä blogikirjoitus aiheesta). Enpä tuolloin vielä uskonut, mitä tuleman pitäisi pönttökameroineen, siepontappajatintteineen ja tintintappajakissoineen. Tarkoitushan oli aluksi tehdä vain pönttö.

Mutta asiaan - osittain kolmivuotisjuhlan "kunniaksi" ajattelin väkertää pönttökaartiin vielä kolmannenkin pöntön, jonka ehkä vien mökille. No, lähdin töihin ja päätin tällä kertaa suoriutua ilman apuja. Puolentoista tunnin hikisen väännön jälkeen tuloksena oli paljon vinoja nauloja ja kolme yhteen (vinksalleen) naulattua lautaa. Sai riittää tältä päivältä - mutta ehkä siitä vielä pönttö saadaan.

Kakkospönttö olisi muuten myös tarkoitus pistää takaisin puuhun ihan lähiaikoina. Piti laittaa se jo tänään, mutta kolmospöntön kanssa touhuilu vei sen verran aikaa ja jaksamista, että jäi tekemättä.

Ja vielä sekin pitää mainita, että viime yön hn nukkui jälleen parin päivän tauon jälkeen pöntössä! Saapui iltaseitsemältä ja lähti vähän ennen puolta seitsemää aamulla.

Hn syöksyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti