torstai 4. huhtikuuta 2013

Uusi pönttö ja kevään merkkejä

Tosiaan, rakensin (tai iskä rakensi, heh) tässä pari päivää sitten ihan uuden pöntön, jonne EN laita kameraa (en, vaikka kuinka mieli tekisikin...). Pönttö ei ole vielä puussa, mietin ensin sopivaa paikkaa ja laitan sen varmaan puuhun samalla kun kamerapöntönkin. Aluksi ajattelin, että veisin sen mökille, mutta alan ehkä sittenkin kallistua siihen, että jätän sen tänne, sillä kamerapöntöllä on ollut aiempina pesintäkausina niin kova kysyntä -mökillä tuskin on yhtä paljon tiaisia.

Tässä kuitenkin kuva pöntöstä! Lautapönttö tällä kertaa, huomattavasti kevyempi ja siistimmän näköinen. Lentoaukon halkaisija on 28 mm, eli sinitiaisten kokoa tämäkin pönttö.
Tänään poistin jo rasvasiementanko"pömpelin" lintulaudalta, itse lintulauta jääköön vielä viikoksi tai pariksi. Harakoita ja oravia siinä on pyörinyt todella paljon viime aikoina,  ainakin neljä oravaa ja neljä tai viisi harakkaa olen nähnyt. Mustarastaskin käy ruokailemassa usein, samoin pyrstötiaiset.

Eilen huomasin kevään ensimmäiset leskenlehdet. Muuttolinnut antavat kyllä yhä odottaa itseään, sillä yhä vain joutsenia ja lokkeja on maisemissa. Kahdeksan yötä siihen päivämäärään, kun ajattelin asentaa pönttökameran (eli 12.4.). Varmaan jo ensi viikon alkupuolella testaan, toimiiko kamera. Jää sitten aikaa korjailla mahdollisia ongelmia, jos niitä tulee.

1 kommentti:

  1. Hienon pöntön ootte saanu aikaan :). Meidän lintulaudalta on nyt hävinny kaikki linnut melkein ei siinä käy kuin muutama lintu sillon tällöin :(( eikä meillä pahemmin enää oraviakaan ole :(.

    VastaaPoista