sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Uusi laji -uusi asukki?

Eilinen oli todellinen pohjanoteeraus; ei yhtäkään vierailua pöntössä, vaikka vahdin kameraa koko päivän! Tänään kuitenkin tapahtui käänne, joka saattaa muuttaa ratkaisevasti pesintäkauden kulkua. Pönttöön nimittäin ilmestyi aivan uusi kaveri, joka on jo aiemminkin pitänyt silmällä tilaisuutta pesiä täällä, mutta ei ole koskaan käynyt sisällä:


Eli talitiainen oli tehnyt vierailun pönttöön! Pöntön lentoaukkoa on tosiaan suurennettu nyt niin, että halkaisija on ehkä jotain ~3,1 cm. Näemmä riitti.

Talitiaista ennen myös sinitiainen käväisi tänään pöntössä. Oliko sama naaras kuin aiemminkin vai eri lintu?
Alla vielä molemmat vierailut videoina. Olin itse poissa tapahtumahetkillä ja löysin vierailut nahoituksista, mutta äänistä päätellen talitiaisen vierailua edelsi jonkinlainen taistelu. Hääsikö talitiainen sinitintin pois lentoaukolta? Vai oliko talitiainen ensin lentoaukolla ja sinitiainen koetti pyrkiä siihen?

Tällä hetkellä sekä tali- että sinitiainen ovat pyörineet jonkin verran pöntöllä, sisällä ei ole käyty eikä ole taisteltu. Molemmilla on myös puoliso. Aika näyttää, pesiikö täällä tänä vuonna sini- vai talitiainen.

Sinitiaisen vierailu (arvioitu vierailuaika: klo 10.00.):


Talitiaisen vierailu: (arvioitu vierailuaika: klo 11.45.):

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti