maanantai 22. huhtikuuta 2013

Hiljaisuus jatkuu

Tämän päivän tapahtumat pöntössä mahtuvat jälleen neljän minuutin videolle. Eli sinitiainen teki tasan yhden vierailun sisällä:



Tuo ainoa vierailukin on kyllä jotenkin "outo"; sinitiainen vain kökkii paikoillaan pöntössä, ei juttele kenellekään lentoaukolla, ei noki seiniä tai järjestele roskia pöntön pohjalla. Se vain "on". Aluksi katsoin, että ei ole edes sama tintti kuin aiemmin, mutta nyt jonkin verran otsalaikkuja vertailtuani se taitaa sittenkin olla sama lintu - ainakin se käyttäytyy pöntössä rentoutuneesti.

Ja talitiaisia ei ole näkynyt. Aamulla kaksi talitiaista oli lentoaukolla, mutta sen jälkeen niitä ei ole näkynyt tai edes kuulunut päivän videoilla.

Voisi tietysti ajatella niinkin, että tintit ovat nyt remontoineet pöntön mieleisekseen, eikä niillä ole enää tarvetta viettää siellä aikaa ennen pesänrakennuksen aloittamista, mutta jotain outoa tässä kuitenkin nyt on:
a) pöntöllä on kaksi pariskuntaa, eri lajeja vieläpä, ilmeisen halukkaita pesimään - mutta ne eivät taistele keskenään. Eivät edes, vaikka olisivat samaan aikaan pöntöllä.
b) kukaan ei käy pöntössä kuin korkeintaan muutaman kerran päivässä.
c) kukaan ei laula pönttöpuun lähellä/pönttöpuussa kuin harvoin.
d) kukaan ei "vartioi" pönttöä (kuten viime vuonna vakikoiras tai -naaras olivat melkein koko ajan lähistöllä tunkeilijoiden varalta).
e) pesänrakennus ei ole alkanut, vaikka ilmat ovat hyvät ja olisi jo ihan korkea aika aloitella.
f) en ole nähnyt pöntössä tänä vuonna vielä kertaakaan kahta lintua sisällä samaan aikaan.

Että tällaista. No, on tässä nyt vielä aikaa; 2011 tintit aloittivat pesänrakennuksen 24.4.. Heräilee silti väkisinkin kysymys, pesiikö täällä kukaan tänä vuonna.

ps. sammakot ovat jo "keväthommissa" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti