torstai 25. huhtikuuta 2013

Kirjosieppo on saapunut, mutta hiljaista on silti

Kirjosieppokoiras kävi tänään pöntöllä. Ei mennyt sisään eikä laulanut. Pahoittelen videon kuvanlaatua, se on kuvattu huonommalla ulkokameralla:


Toissapäivänä pöntössä ei vierailtu kertaakaan. Eikä eilen. Eikä tänään. On ollut ihan tajuttoman hiljaista. Sinitiaisia ei ole näkynyt mailla halmeilla sen maanantaisen "oleskelukäynnin" jälkeen. Ainoa pöntöstä kiinnostunut on tuntunut olevan talitiaiskoiras, joka on tehnyt pari lentoaukkokäyntiä, viimeksi se kävi tänä aamuna seitsemän aikoihin mukanaan naaras, joka kuitenkin lensi pois. Ja nyt tosiaan kävi sieppo aamulla noin kello 8.20., sitten sekin lähti eikä ainakaan videoilla ollut mitään - olin tosin itse poissa, joten lentoaukkokäynneistä en tiedä.

Kakkospöntössä sinitiaiset rakentelevat jo kovasti pesää - siellä tuntuu olevan tapahtumia vaikka muille jakaa. Täällä vain tuuli heiluttelee pöntön pohjan roskia ja aiheuttaa toisinaan virheellisiä toivonkipinöitä ajatuksesta, että joku olisi käynyt sisällä. Onko tämä tosiaan se sama pönttö, josta viime vuonna taisteli yli 10 lintua? Onko tämä se pönttö, jonka vuoksi henkensä on menettänyt kaksi lintua? Missä kaikki linnut ovat nyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti