tiistai 25. maaliskuuta 2014

Taistelua pöntöstä!

Vihaiset Tintit ovat jälleen palanneet! Vielä aamulla pöntöllä oli kuolettavan hiljaista ja pelkäsin jo, että homma lipsuu samoille urille kuin viime vuonna. Tinttipari vieraili pöntössä vain kerran pyörittelemässä päätään ja nokkimassa vähän seiniä - lentoaukolla kyllä pyörittiin useammin, mutta esimerkiksi pöntölle saapunut talitiainen ei saanut sinitiaista puolustamaan pönttöään.

Mutta vähän ennen kahtatoista huomasin ensimmäiset kunnon ilmataistelut! Ikäväkseni jouduin juuri sitten lähtemään itse, mutta yhden maissa palasin ja yhdestä kahteen vipinää todellakin riitti. Talitiaiset pyrkivät pöntölle ja sinitiaiset puolustivat siivet levällään. Kuvailin muutamia pätkiä ulkokameralla ja mietin, että voisin tehdä niistä jonkinlaisen koonnin nettiin... mutta sitten satuin kuvaamaan tämän:

Videolla on siis ensin pönttökamera+ulkokamerakuva, sitten vielä ulkokamerakuva erikseen. Meni kyllä laadultaan aika huonoksi tuo ulkokamera monen editoinnin seurauksena...

Kahden jälkeen tinttien päivä oli pulkassa ja taistelut laantuivat. Sen sijaan mietin, että olikohan tuo taistelija nyt sitten naaras vai koiras? Tunnistuskuvaa oli vaikea ottaa, sillä pään sulat otsalaikkuineen oli vedetty niin taakse, että kyllä pyöreät reunat ja haaleannukset etureunassa peittyvät:

Oma veikkauksen on, että tämä olisi koiras ("pk"), sillä pk on pyörinyt pöntöllä kaikista eniten. Mutta voisi se kyllä naaraskin ("hn") olla.

Tässä vielä lopuksi rauhanomaisempi video naaraasta, joka on hiljalleen tutustunut pönttöön. Video on koottu muutamista eilisen ja tämän päivän pätkistä:

Jännä nähdä, mitä huominen tuo tullessaan. Ja pesintäkausihan on vasta alussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti