sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pesintäkausi 2014 on alkanut!

Pönttökameran asennuksessa oli jälleen omat niksinsä, mutta lopulta puoli yhdentoista aikoihin kaikki oli valmista. Kuvakulma jäi tänä vuonna osittain vahingon seurauksena lentoaukkopainotteisemmaksi, mutta voi olla ihan hyväkin niin!
Ensimmäistä käväisijää ei tarvinnut kauaa odotella, sillä jo ennen yhtätoista pöntöllä piipahti yllätysvieras kuusitiainen, joka ei kuitenkaan mennyt sisään.

Ensimmäistä kunnon vierailua saikin odotella hieman pidempään, mutta ei toki niin pitkään kuin viime vuonna. Vähän kahdentoista jälkeen sinitiaiskoiras tuli kovasti laulaen pöntölle ja sujahti pian sisään!Toinen vierailu tehtiin vain kymmentä minuuttia myöhemmin. Sama vai eri lintu? 1. vierailijan otsalaikku näyttää jotenkin "rosoisemmalta", toisella se on pyöreä.
1. vierailija

2. vierailija
Sitten! Puoli yhdeltä lintu, joka on melko varmasti sama kuin ainakin 2. vierailija, tuli sisään ja toi perässään naaraan! Naaras viihtyi pöntössä aika kauankin, mutta ei "rempannut" pönttöä.Naaraan tunnistuskuva:
Pöntöllä pyöri tuon jälkeen parhaimmillaan ainakin kolme sinitiaista, joista kaksi taisivat olla koiraita, sillä eivät oikein sietäneet tosiaan. Sää muuttui iltapäivästä epävakaiseksi, mutta silti pöntössä kävivät vielä "pyöreäreunainen" koiras, perässään naaras sekä myöhemmin tämä:
Sinitiaispainotteista elämää siis! Yksilöntunnistus on nyt jotenkin haastavaa, mutta täytyy seurailla käytöstä ja opetella tuntemaan nuo otsalaikkujen erot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti