torstai 20. maaliskuuta 2014

Kevätaurinkoa ja lintujen lämpimiä tunteita

Vuoden jännittävin aika on taas käsillä! Koska minulle tuli lauantaille nyt yhtä ja toista puuhaa, niin lykkään pönttökameranasennuspäivää päivällä sunnuntaille. Säiden ei pitäisi ainakaan näillä näkymin olla este, sillä "pahimmillaan" luvataan viiden asteen yöpakkasia ja uskon, että kamera ne kestää. Huomenna ajattelin testata kameran ja jos kaikki toimii, pitäisi pönttökamerapäivän olla jo todella ovella!

Muuttolintuja näin jo ihan reiluin mitoin, mutta nyt lumien ja pakkasten tultua takaisin niitä on näkynyt vähemmän. Sinisorsia, telkkiä ja joutsenia havaitsin jo kuun alkupuolella ja 14. päivä myös kevään ensimmäiset töyhtöhyypät osuivat silmään - nyt tosin varmaan ovat palanneet etelämmäs.

Tänä aamuna oli 16 asteen pakkanen, mutta se ei viilentänyt sähköpylväässä pesivän varpusparven tunteita. Kamalan kauaa en viitsinyt niitä niska kenossa tuijotella kanssaihmisten oudoksuvien katseiden vuoksi, mutta sirkutus oli ainakin kova ja pareittain istuivat puhelinlangalla - kuten myös naakat katulamppujen päällä.

Kevätaurinko lämmitti paikat nopeasti ja sulatti jääkukat puiden oksilla, mutta onneksi ennätin napata kimmeltävästä maisemasta muutaman kuvan lenkin jälkeen. Myös lintulaudalta kameraan tarttui sinitiaisia.

Hyvää keväänjatkoa kaikille! Minä palaan asiaan pönttökamerallisissa merkeissä huomenna, lauantaina tai viimeistään sitten sunnuntaina :)














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti