lauantai 22. kesäkuuta 2013

Poikaset 5-4 päivää + juhannuskuvia

Pieni on hengissä yhä! Se on yleensä ensimmäisenä nokka auki ottamassa ruokaa vastaan, vaikka isommat sitten jyräävätkin koollaan. Mutta olen nähnyt tänään jo useampiakin ruokintakertoja, jolloin Pieni on saanut ruokaa. Sille on nyt myös ilmestynyt tuo raita selkään ja koko ajan näyttää sen väri voimistuvan.

Videolla pari ruokintakertaa, jolloin Pieni saa ruokaa (tosin joskus madot ovat niin kovin suuria niellä...):Nyt vain hiljalleen rupeaa näyttämään siltä, että tuo kakkatilanne alkaa levähtää käsiin... koiras ei ihan aina muista jäädä odottelemaan kakkaa, jolloin se sitten päätyy pöntön reunalle ja tippuu poikasten jalkoihin. Naaras on huolellisempi, mutta siltäkin on jäänyt pohja pöyhimättä, koska se ei enää juuri haudo poikasia. Tuossa videollakin viimeisessä pätkässä näkyy poikasten jaloissa yksi kakka odottelemassa korjaajaansa, eikä naaras vie sitä silti pois.

Koiras (ut siis) muuten ruokkii poikasia melkeinpä enemmän kuin naaras! Jännä ilmiö tämä "sijaisisyys" muutenkin. Esimerkiksi ts ei ikinä muuta kuin tappaisi kaikki, jotka eivät sen geenejä palvele - kuten nähty on.

Ja sitten niitä juhannuskuvia! Olen nyt laiska ja laitan vain linkin:  juhannus 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti