perjantai 14. kesäkuuta 2013

Haudonta loppusuoralla + sinitiaisten perheonnea

Tänään oli jo 11. tai 10. haudontavuorokausi, eli ihan muutaman päivän päästä sopisi odotella kuoriutumisia (tod. näk. 17. tai 18.6.). Tehostan nyt ainakin "valvontaa" jo hiljalleen ja pidän videota enemmän päällä. Tässä munat:

Ja laitetaan nyt lopultakin myös se lupailemani hautomisvideo! Videolla esiintyy myös muutamassa kohdassa noita pöntöllä pyörineen koiraan lentoaukkokäyntejä. Se näyttäisi toisaalta ruokkivan naarasta, mutta sillä ei näyttäisi olevan ruokaa... en tiedä, onko se ut, ts vai zz, sillä se ei ole vieraillut pöntössä.


Ja sitten! Kakkospöntön sinitiaisilla on kova ruokinta menossa. Poikaset näillä kuoriutuivat jo pari viikkoa sitten ja lienevät jo melkein lentovalmiita - varmaan lähtevät jo ennen kuin kamerapöntön poikaset edes kuoriutuvat. Pesintä kakkospöntöllä on ilmeisesti edennyt oikein rauhallisesti - kiitos kamerapöntön, jonne kaikki kirjosiepot kerääntyivät tappelemaan keskenään.

Edes poikasten lukumäärästä minulla ei ole minkäänlaista hajua - sitä huomaa heti olevansa todella avuton ilman pönttökameraa. Käväisin eilen kuitenkin lähistöllä napsimassa muutamia kuvia järkkärillä ja jaan niistä parhaat tässä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti