sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Pönttökameran poistoa

Nyt se on sitten "virallisesti" taas ohi. Tuntui kovin lopulliselta, kun otin kameran pois ja tyhjensin pöntön. Toisaalta pönttö kätki sisäänsä monia muistoja, jotka nousivat pintaan sitä tyhjentäessä.

Pesän ylin kerros ja seinät olivat täynnä kakkaa. Siepon rakentama osuus pesästä oli oikein kovettunut "kuoreksi", ja sitä sai todella kauan repiä irti. (Vertailuna viime vuoden pesä tinttien jäljiltä)
Siepon rakentama osuus oli myös yllättävän pieni verrattuna siihen, kuinka paljon vakinaaras oli pesää rakentanut. Tuon pienen kerroksen alta löytyivät tietenkin vakinaarasparan munat, jotka olivat pysyneet yllättävän ehjinä. Yhdeksässä munassa ei näkynyt lainkaan reikiä tai säröjä, mutta kaksi munaa oli rikki.
Ja tässä kuva, joka havainnollistaa tuota kokoa:
Vakinaaraan rakentama osuus pesästä oli todella suuri. Alla oli sammalta ja päällä koirankarvoja. Miten tuo kaikki olikaan mahtunut pönttöön sisään?
Taistelin pöntön kanssa pitkään hyttysten ja paarmojen ympäröimänä, mutta lopulta sain sen tyhjäksi. Tältä se näyttää nyt:
Pönttökameran pyyhin talouspaperilla ja pistin laatikkoonsa yhdessä kaapelin, adapterin ja virtalähteen kanssa. Pöntön otin ainakin toistaiseksi pois puusta, ehkä laitan sen sitten syksyllä taas talven ajaksi puuhun. Nyt en vain hiestä märkänä jaksanut enää taistella sen kanssa hetkeäkään pidempään. Eipä siellä varmaan kukaan enää tänä vuonna edes pesisi.

Blogi puolestaan jää tietenkin pystyyn ja koetan kirjoitella tänne lintu- ja luontoaiheisia juttuja pitkin vuotta. Mitä tässä nyt eteen sitten tuleekaan.

Huhhuh, nyt on saatu pesintäkausi 2012 päätökseen. Olivatpa taas melkoiset kolme kuukautta! Mitähän ensi vuosi tarjoaa? No, sen näkee sitten huhtikuussa 2013, kun on taas aika aloittaa alusta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti