maanantai 23. heinäkuuta 2012

Heinäkuun lintutapahtumia

Lintumaailmassa on pesintäkauden päätyttyäkin tapahtunut vähän kaikenlaista, mutta en ole vain ehtinyt tätä blogia päivitellä -on ollut niin paljon muutakin. Nyt kokoilen tänne kuitenkin hiukan jotain.

Mökillä on jälleen sorsapesueita, kuten viime vuonnakin. Ovat melko kesyjä, joten niistä pystyy saamaan varsin hyviä lähikuvia. Laitan pari tännekin:






Eilen istuin terassilla ja yllätyksekseni siihen tuli muutama lintu ihan lähelle. Yksi oli jokin, missä oli ruskeaa ja keltaista -en tuntenut lajia. Mutta myös pari sinitiaista tuli siihen ihan lähelle! Seurailin niiden touhuja ja totesin, että sinitintit ottivat pari kertaa reippaasti yhteen muiden lintujen kanssa. Niinpä niin. Tuntui jotenkin ihanalta katsella sinitinttejä pitkästä aikaa -ja toisaalta oli hiukan haikeaa, sillä mieleen muistui jälleen pesintäkausi ja vakinaaraan kohtalo.

Pesintäkausi 2012 elää kyllä yhä unimaailmassani. Joskus näen unta, jossa minulla on pari pöntöllistä kuolleita sinitiaisen- ja kirjosieponpoikasia, joissain unissa taas koetan pitää harvoja eloon jääneitä turvassa kissoilta ja muilta vaaroilta.

Myös pari kuollutta lintua olen nähnyt. Vähän aikaa sitten hautasin yhden tapauksen, joka löytyi koiratarhasta. Vaikutti lentopoikaselta, en tuntenut lajia. Tänään puolestaan löysin kuolleen variksen, jossa koirakin onnistui piehtaroimaan.

Niin, ja toissapäivänä poimin talteen lokin siipisulan! Harvoin otan ulkoa löytyviä sulkia mukaani, mutta tämä oli todella siisti ja kaunis, joten oli pakko ottaa se mukaan.
Pitäisi varmaan kohta ruveta rakentelemaan talvea varten uutta lintulautaa, vanha kun on melko epäkäytännöllinen. Ennen syksyä projekti olisi varmaan hyvä saada valmiiksi, sillä silloin on vähän ikävämpi tehdä rakennushommia. No, onhan tässä vielä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti