torstai 12. huhtikuuta 2012

Pönttökameran testausta ja asentelua

Huhhuh! Pari viime päivää olivat kyllä melkoisen kiireisiä pönttökameran suhteen. Mistähän sitä aloittaisi?

Eilinen (11.4.) oli malliesimerkki siitä, kuinka paljon kärsivällisyyttä ja työtä tämäkin harrastus vaatii; testasin nimittäin pönttökameran. Alunperin tarkoitus oli laittaa uusi, nopeampi läppäri pyörittämään pönttökameraa, mutta kameran ajurit eivät sopineetkaan uudemmalle käyttöjärjestelmälle!

Myös vanhan tietokoneen kanssa oli ongelmia. Aluksi näytti toimivan ihan hyvin, mutta sitten onnistuin möhlimään ja kone jotenkin hukkasi ajurit. Jouduin asentamaan kaiken uudelleen, mutta epäonnistuin taas, eikä kone vieläkään löytänyt ajureita. Vielä kerran uusi asennus ja sitten taistelua asetusten kanssa. Lopulta puoli kymmenen aikoihin illalla, useiden tuntien työnteon jälkeen kaikki toimi jälleen.

Itse kamera oli talven jäljiltä moitteettomassa kunnossa ja liitännät toimivat kerrasta. Ilman tietoteknisiä ongelmia testaus olisikin varmaan ollut lastenleikkiä.

Väärä laji...
Tänään olikin sitten edessä kameran asennus pönttöön. Selvennyksenä sanottakoon, että koska huomiseksi luvattiin vesisadetta ja oma aikataulunikin oli tiukka, päätinkin asentaa kameran jo tänään -mutta laittaa sitten pöntön puuhun vasta huomenna!

Itse asennus sujuikin sitten ihan kivasti. Parilla ruuvilla pönttö kattoon...
...hetki johtojen asettelua ja oikean kameran asennon etsimistä. Valmista tuli!
Kuvasta huomannee, että pöntön päälle tehty korotus todella toimi hienosti. Kun vertaa viime vuoden kuviin, esimerkiksi tähän, huomaa, että kamera on selvästi korkeammalla ja pohjakin näkyy paremmin.

Huhhuh, siinä se. Nyt väsyttää. Pari viime päivää on ollut melkoista touhua ja vielä olisi vähän tehtävääkin jäljellä, mutta ehkä tämä tästä.

Huomiseen! Katson tilanteen mukaan, ehdinkö päivittää ja onko mitään päivitettävää, mutta pyrin pitämään blogin aktiivisena.

4 kommenttia:

  1. Mistä noita pönttökameroita saa ja paljonko maksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi,

      varmaan on monia eri tapoja hankkia pönttökamera ja hintakin riippuu niistä... Lyhyesti: itse tilasin pönttökameran netistä ja loput tarvikkeet ostin ihan perus-elektroniikkakaupasta. Maksoi vähän yli satasen.

      Laitan tähän linkin sivulle, johon olen koonnut tarkempaakin tietoa ja omia kokemuksiani pönttökamerasta:

      http://www.saunalahti.fi/~hlahdenn/jaana/luonnonlintu.html

      Poista
  2. Voi onneksi sun testaus onnistui!!
    Tosi hienoja videoita ja kuvia :):):)

    Meillä on aika samanlainen systeemi ja se toimi hienosti vanhan XP:n kanssa. Kone kuitenkin kaatui ja uudessa on win 7.... Kamera on kyllä asennettu mutta kuva ei ole yhtä hyvä kun aikaisemmin ja äänihomma meni ihan pieleen :( Aikaisemmin äänet kuului tosi hyvin ja kirkkaasti. Nyt on hirveetä särinää eikä kukaan osaa auttaa...
    Joka tapauksessa laitettiin kamera nettiin - siellä on nyt sinitiaiset rakentamassa pesää :)
    Tästä voi katsella: http://www.ustream.tv/channel/caysa-s-birdhouse

    Terveisin,
    Caýsa (ja Juha)
    Lintuharrastajat Nummi-Pusula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Katselinkin jo viime vuonna tuota sinun kameraasi -täytyy yrittää muista vilkuilla tänäkin vuonna :)

      Oma (uusi) koneeni, jossa on siis Windows 7, ei löytänyt ollenkaan kameran ajureita. Käytän Königin adapteria, jossa on Ulead VideoStudio katseluohjelmana. XP on käyttöjärjestelmä tuossa vanhassa... vanha kone on todella hidas, mutta ihan hyvin on mennyt ainakin tähän asti.

      Ääniongelmissa en valitettavasti osaa auttaa minäkään... jokaisessa kamerassahan on tuo oma "taustaäänensä", omassani se on onneksi varsin hiljainen, mutta kameran äänet ovat muutenkin hiljaiset (kuuluvat vain, kun koneen äänet ovat lähes täysillä.) Voisin myös kuvitella, että särinä lisääntyy kameran iän myötä... mutta tämä on vain arvelua!

      Joka tapauksessa kiitos kommentistasi! Mukava tavata muita "pönttökamerallisia" :)

      Poista