perjantai 27. huhtikuuta 2012

Dramatiikkaa pöntöllä

Varoitus: Tästä tulee pitkä blogikirjoitus ja se on lähinnä itselleni selvennyksenä päivän tapahtumista.

Iltapäivällä kotiin tultuani panin merkille, että pöntön ympärillä pyöri sinitiainen, joka epäroi kovin mennä sisälle. Sitten huomasin, miten toinen sinitiainen taisteli tämän kanssa toisinaan. Ja sitten rupesin selaamaan pönttökameran päivän aikana nauhottamia videoita...



Parikin asiaa häiritsee minua nyt tässä hommassa. Taistelun hävinnyt osapuoli on selvästi vakikoiras, joka on siis taistelun alkaessa pöntössä. Häirikkö tulee ulkopuolelta suorastaan röyhkeästi, videolta kuulee, kuinka se nakertaa lentoaukkoa piittaamatta koiraan varoituksista! Lopulta se vain tulee sisään, linnut taistelevat hetken ja häirikkö häätää vakikoiraan.

Tässä ei kuitenkaan ole läheskään kaikki. Koitain nyt muutaman kuvan avuin selventää tilannetta ainakin itselleni.

Kuvassa taistelun hävinnyt lintu.

Kuvassa vakikoiras.

Eli ilmeisesti vakikoiras on siis taistelun hävinnyt lintu, näyttävät samoilta. Kuka linnun sitten hääsi?
Kuvassa taistelun voittanut lintu.

Kuvassa vakinaaras
Vakikoiras (kuvassa alla) aamulla pöntössä seuranaan lintu, jonka se hyväksyi.


Ja myöhemmin päivällä (taisteluiden jälkeen) pöntössä ollut tiainen.
Mitähän tuosta nyt sanoisi! Onko vakinaaraskin häädetty? Ja kuka on tämä uusi tulokas? Naaraalta vaikuttaa, koska on kovin luontevan oloiseti pöntössä ja kovasti touhunnut. Mutta miksi se sitten otti vaikoiraan kanssa yhteen niin kovasti? Luulisi, että koiras hyväksyisi uudenkin naaraan. Vaikuttaa kuitenkin eri linnulta kuin vakinaaras tämä vakikoiraan häätänyt -ja miksi koiras edes taistelisi naaraan kanssa, jonka se aiemmin aamulla pönttöön seurakseen hyväksyi?

Ja juuri nyt pönttöön tuli tiainen, joka näyttää ihan vakinaaraalta! SE ON vakinaaras! Se hääti lentoaukolta toisen tiaisen pois ja asettui nukkumaan!!

2 kommenttia:

  1. Joko tilanne on selvillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla jo, tänään on ainakin ollut varsin rauhallinen päivä ja vakinaaras ja -koiras ovat käyneet kumpikin pöntöllä. Päivittelen blogiin sitten lisää infoa kun toivun vähän tästä flunssastani.

      Poista