lauantai 27. kesäkuuta 2015

Juhannus!


Ziapot. Ykköspönttö jäi kevättouhuissa kokonaan asentamatta, kakkospöntössä pesi talitindipari vielä keväällä mutta yllättäen siellä hiljeni - pesintä varmaan epäonnistui. Mökin kolmospöntössä sen sijaan olen saanut seurata onnistunutta kirjosiepon pesintää. Poikaset ovat jo kutsuäänistä päätellen aika valmiita, varmaan pian lähtevät. Ja ilokseni myös koiras on tällä pöntöllä ahkerasti mukana poikastenhoidossa!


Västäräkin lentovaavi. Pieni, minipyrstöinen vauvanaamainen västäräkin lentopoikanen pyöri juhannusaattona rannassa. Sitten kuului pari vanhempien kutsuääntä ja se lensi pois.
Lokit. Kalalokeilla on pesä ihan rantamme tuntumassa. Kaikkineen juhannuksen lokkikuvat kyllä epäonnistuivat, tässä ainoa hyvä kuva pesälle laskeutuvasta emosta.


Ilta. Ei ihan tuplasateenkaarta kuten viime vuonna, mutta hieno ilta kuitenkin!


Aamu. Ja löytyihän sieltä vielä yksi onnistunut lokkikuvakin!
Veneretki ja kuollut tiira. Kävin sitten koiran kanssa perinteiseen tapaan veneilemässä järvellä. Järkkäri jäi turvallisuussyistä rantaan, mutta bongattua tuli mm. sääksiä, harmaahaikara, silkkiuikku, lokkeja - ja sitten ahvenruohopedillä eräässä lahdenpoukamassa lepäili kuollut kalatiira. Nostin sen veneeseen ja toin rantaan. Arvoitukseksi jäi, mihin tiira oli kuollut - pään seutu näytti aika pahalta, muuten lintu oli ihan hyvässä sulassa. Kaulasta en ainakaan löytänyt siimaa tms. Lintu sai hautapaikan saniaispehkojen keskeltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti