lauantai 25. elokuuta 2018

Kesä Pohjanmaalla

(Hupsista! En olekaan melkein vuoteen lisännyt tänne mitään, kun on ollut niin paljon kaikkea muuta. Nyt kuitenkin muistin blogin olemassaolon, ja luvassa iso kuvapläjäys kuluneelta kesältä!)


Olen ollut koko kesän Vaasassa työharjoittelussa, ja mielenkiintoisen työn ohessa olen päässyt tutustumaan ihan uuteen ympäristöön ja kaupunkiin. Paljon onkin ollut nähtävää! Merenranta ja hiekkarannat, merenkurkun saaristo, Raippaluoto, Söderfjärden, Strömsö... Lisäksi pääsin työkeikoilla tutustumaan laajemminkin Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan ympäristöön, mm. Isojokeen, Ähtävänjokeen ja Närpiöön.

Mistähän sitä siis aloittaisi?

Vaasaa ja lintukuvausta. Harmi kun en saanut meriharakkaa kuvaan - siinä oli itselleni täysin uusi laji, jota täällä esiintyi paljon. Näin kesän aikana myös merikotkia ja merimetsoja.


Vaasan kaupunkia


Variksen aarre

Silkkiuikku ja kala

Oravanpoikanenkin sattui kuvaan


Loppukesästä uimarannoilla oli paljon valkoposkihanhia

Raippaluoto ja merenkurkun saaristo

Raippaluodon silta

Svedjehamn näkotornista katsottuna



Strömsö. Olihan se tämäkin käytävä katsomassa. Hieno puutarha kieltämättä!





Isojoen keikalta on mainittava Kangasjärvi. Kyseessä on Pohjanmaan järveksi uskomattoman kirkasvetinen, pohjavesivaikutteinen järvi. Jo laiturilta pystyi bongaamaan affenia.

Ja oli Isojoella toki muutakin hienoa nähtävää, mm. Lauhanvuoren kansallispuisto ja kauniit kangasmetsät sekä kirkkaat pohjavesipurot. Ja joessa työskennellessäni (kyllä, työskentelin joessa ;)) jalkojen juuressa saattoi välillä molskahtaa aito meritaimen!


Isojoen Kangasjärvi. Kuvat eivät kerro koko totuutta veden kirkkaudesta, etenkin kun ovat kännykällä otettuja.


Viimeisimpänä kävin tutustumassa Söderfjärdenin meterorikraatteriin, jossa levähtää näin loppukesästä paljon kurkia. Sain paljon upeita kuvia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti