lauantai 25. maaliskuuta 2017

Keväisiä luontokuulumisia

Tämän blogin kirjoittelu onkin viime aikoina harmillisesti jäänyt, pahoittelut siitä mahdollisille seuraajille. Nyt käydessäni kotona Kangasalla oli kuitenkin lopulta hieman aikaa tehdä keväisiä puuhia - tietenkin linnunpönttöjen kunnostusta!

Vuonna 2013 rakennettu ns. "kakkospönttö" (nimi jäi, vaikka nykyään on ainoa pönttö pihassa, kun ei ole kamerapönttöä) oli vuosien saatossa rapistunut jo aika pahaan kuntoon. Pahimpana oravat olivat nakerrelleet lentoaukon jo niin pahasti, että turvallisesta pesimisestä ei olisi tullut enää mitään. Tartuin siis toimeen ja nikkaroin uuden etuseinän pönttöön. Siinä nikkaroidessa sitten myös pöntön pohja halkesi, ja paljastui läpilahoksi, joten jouduin sitten tekemään vielä uuden pohjankin.

Totesin, että helpommalla olisi ehkä päässyt, jos olisi rakentanut kokonaan uuden pöntön. Mutta olkoon nyt. Eiköhän se vielä pari vuotta mene noin.


Jo helmikuun puolella ehdin puhdistaa mökkipöntön. Kakkospönttöön verrattuna se oli säilynyt oikein hyvässä kunnossa - lentoaukko on ehjä, eikä pöntön olemuskaan ole vielä laho.

Pönttökamera tekisi kyllä kovasti taas mieli laittaa, mutta taitaa jäädä tekemättä. Ei ole oikein enää konettakaan, joka jaksaisi pyörittää kameraa. Mutta toivottavasti vielä joskus saisin pönttökameraharrastukseni takaisin.

Kevät tekee kovaa vauhtia tuloaan. Itse olen nähnyt jo joutsenten ja mustarastaiden lisäksi mm. töyhtöhyyppiä. Tindejä kolottaa ja varikset kuskaavat oksia. Luonnossa tulee liikuttua paljon, vaikka ei aika ja jaksaminen olekaan oikein nyt riittänyt muuhun. Tuntuu, että opiskelemaan lähtö on vienyt lähes kaikki harrastukseni.

Mustikkakin kukkii jo - tosin vain olohuoneen pöydällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti