sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Heinäkuun lintu/luontokuulumisia!

En ole suoraan sanottuna viitsinyt nyhjätä koneella viime aikoina juuri ollenkaan, joten päivitysten lukumäärä on tipahtanut aika radikaalisti :) Lintusivuille pitäisi nykertää koontia pesintäkaudesta 2014 ja koirankin kotisivut huutavat kipeästi päivitystä, mutta...

Tulimme juuri eilen lyhyenlännältä kesälomareissulta Kuopiosta sukulaisten mökiltä. Paluumatkalla koukkasimme (yllätys) Heinolan lintutarhan kautta ja kuvia on luvassa joskus, kunhan saan aikaiseksi siirrellä nettiin! Alkupala:Pari ikävää lintutapausta on sattunut tässä viime aikoina. 9.7. mökiltä lähtiessäni pikkuinen laulurastas säikähti minua ja koiraa ja lensi täysiä päin mökin ikkunaa. Se kuoli melkein heti, en voinut oikein mitään muuta kuin pitää koiraa erossa tilanteesta. Hautasin pienen sitten kiven juureen, taisi olla ihan lentopoikanen vielä.

Ja vain paria päivää tuota tapausta myöhemmin kaverini löysi mökiltä henkihievereissä räpiköivän pesäpoikasen, joka sekin kuoli heti kun sain sen kaarnalla nostettua maasta. Sulat olivat vielä ihan tuppina, en tiedä sitten oliko pudonnut pesästä vai oliko kenties joku peto sen napannut ja sitten tiputtanut maahan vahingossa. Hautasin sen laulurastaan viereen.

Pönttökamera on yhä pöntössä, mutta ketään ei ole käynyt tietääkseni sisällä sitten poikasten lähdön. Mietin, pitäisikö kamera poistaa ja miten junailisin pöntön putsauksen tänä vuonna. Jos putsaisinkin pöntön vasta keväällä, se saisi olla suojana yöuinujille talven ja kakatkin tippuisivat vanhojen pesaäinesten päälle eivätkä suttaisi pohjaa. Vähän aikaa sitten pöntöllä pyöri jännä laji, leppälintupariskunta, mutta eivät ilmeisesti mahtuneet sisään pesimään! Enää niitä ei ole näkynyt. Tässä paras kuva, minkä sain koiraasta:


Loppuun vielä pari otosta kukkapenkin väriloistosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti