maanantai 27. tammikuuta 2014

Pihabongaus, kuvia ja kevään ensi merkkejä!

Pihabongauksen tulos oli tänä vuonna todella laiha, eikä kerro oikeastaan juuri mitään lintulaudan todellisesta lajistosta - esimerkiksi harmaapäätikka kävi perjantaina, sunnuntaina ja tänään, mutta ei tietenkään lauantaina, kun tein bongauksen! Sain kerättyä vain kuusi lajia (edellisinä vuosina on ollut yleensä 9-11), jotka ovat tässä:

Keltasirkku 10
Sinitiainen 8
Talitiainen 10
Harakka 2
Kuusitiainen 1
Käpytikka (koiras) 1

Eli edes hömötiaisia en onnistunut näkemään. Ainoat ilahduttajat olivat oikeastaan keltasirkut, joita oli todella runsaasti epäilemättä juurikin kauran ansiosta. Mukavaa oli myös, että kaksi harakkaa pistäytyi paikalla.

Myös urpiaisia näkyi muuten lintulaudalla pari päivää ennen pihabongausta, ensimmäisen kerran tänä vuonna:

Kevät on vielä verraten kaukana, mutta silti olen jo kuullut ensimmäiset laulelut! 22.1. kuulin käpytikan soidinrummutuksen ja heti seuraavana päivänä talitindi viritteli (hyvin ruosteista!) lauluaan. Oli ihanaa kuunneltavaa juuri koulupäivän jälkeen. Viherpeipon kuulin ensi kerran 25. päivä eli juuri nyt lauantaina.

Yksi varma kevään merkki on tietenkin myös ilmiselvä koloilu sekä tunteiden kuumiaminen! Katselin tuossa eilisellä lenkillä varpusia, jotka olivat kovin kiinnostuneita sähköpylvään tarjoamasta pesämahdollisuudesta. Ne tunkivat itseään koloon, muhjusivat kylki kyljessä ja sitten kolme lintua (yksi koiras ja kaksi naarasta) aloittivat mahdottoman tappelun! Linnut putosivat puhelinlangalta maahan ja koirakin ehti kiinnostua niiden touhuista - onneksi linnut kuitenkin tajusivat tilanteen ajoissa ja lensivät pois. Tuli kyllä vain jotenkin niin kumman keväinen olo tuosta välikohtauksesta...

Mutta nyt vielä kuvia huurteisista puista ja puluista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti