torstai 4. heinäkuuta 2013

Pesästälentovideo, siivoamista... - Pesintäkausi 2013 on päättynyt!

Pesästälentovideo:Tänään sitten urakoin sekä kamera- että kakkospöntön puhtaaksi. Kakkospönttöönkin oli kuollut yksi raasu, mutta muuten siellä oli hyvin siistiä......verrattuna tähän näkyyn, joka minua odotti kamerapöntön avattuani!


Avattavan pohjan ansiosta sain onneksi kamerapöntönkin melko helposti tyhjäksi. Pesin sen (ja kakkospöntönkin) harjalla ja mäntysuovalla - kakka lähti aika kivasti irti!

Löysin kakkakuoren alta hetken pengottuani myös zw:n munat. Yksi niistä oli ihan hajalla ja toinenkin rikki, mutta sain kuitenkin kaksi niistä otettua esille ja kuvattua. Kuollutta poikasta en löytänyt, se oli jossain liiskaantuneena kakkojen alle.


Tässä sitten lopputulosta. Yllä sinitiaisten rakennelma kakkospöntöstä, oikealla talitiaisten kyhäelmää, jonka ne rakensivat ennen kuin zz valloitti pöntön, ja vasemmalla siepon pesä, joka on myös levinnyt ympäri koko ämpäriä.

Se oli sitten siinä tämän vuoden osalta. Pesintäkauden 2013 tulen varmasti muistamaan hiljaisesta huhtikuusta, mutta kuitenkin hyvin tapahtumarikkaasta toukokuusta. Totesin myös tässä, että pesintäkausi 2013 oli ihka ensimmäinen, jolloin kissa ei vienyt yhtäkään lintua pöntöstä! Muoviesteiden rakentelu kannatti!

Olo on nyt melko ristiriitainen. Toisaalta olen helpottunut; se on nyt jälleen onnellisesti ohi, pönttökamera ja läppäri toimivat hyvin ja sain kokea taas unohtumattoman elämyksen lintujen parissa.

Toisaalta olo on tutun haikea. Eilen odotin kovasti, että poikaset jo lähtisivät ja saisin homman päätökseen - mutta kun sitten illalla näin mökiltä palatessani, että pönttö todella on tyhjä, tuli melko outo olo. Jotain oleellista oli päättynyt. Kolme kuukautta pönttökamerallisuutta oli takana ja nyt edessä on yhdeksän kuukautta pönttökamerattomuutta. Tänäänkin välillä jostain on putkahtanut tunne, että pitäisi päästä vilkaisemaan pönttöä... ai niin, sitä ei enää ole...

Nyt on kuitenkin jälleen aika kiittää kaikkia pesintäkautta enemmän tai vähemmän seuranneita kiinnostuksesta. Kommenttien osalta on ollut hiljaisempaa kuin viime vuonna, mutta toivottavasti edes joku on joskus tätä blogia selaillut :)

Se on ohi nyt, mutta luontoblogi jää luonnollisesti eloon, päivittelen tätä aina jaksamisieni mukaan. Ensi vuoden maalis-huhtikuussa on hyvä jälleen palailla asiaan näissä merkeissä täynnä uutta innostusta!

Tässä vielä pesätapahtumat ja lyhyt koonti, linkki löytyy myös viereisestä Pöntössä tällä hetkellä - lootasta: Pesintäkausi 2013. Väsäilen joskus myös lintusivuille koontia, kunhan jaksan ja ehdin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti