maanantai 25. kesäkuuta 2012

Poikaset 9 päivää

Kerrotaanpa heti alkuun eilisiltainen episodi.

Aloin kuuntelemaan puoli kymmenen aikoihin illalla kirjosiepon varoitushuutoja. Vilkuilin ulos ja samassa huomasin, miten aivan liian tutun näköinen otus hiipi kohti pönttöä -pitkästä aikaa. Vakinaaraantappaja oli tullut iltapalalle.

Nyt en epäröinyt enää hetkeäkään enkä jättänyt mitään muoviesteiden saati sattuman varaan. Avasin suorastaan reaktionomaisesti ikkunaluukun ja karjuin, minkä keuhkoista lähti. Kissa pysäytti etenemisensä ja sillä välin ehdin juosta ovesta ulos häätämään kissaa. Kissan lähdettyä paiskasin vielä pari kiveä päin talon seinää, pamaus todennäköisesti säikytti sen lopullisesti. Toivottavasti ei enää palaa tämän pesintäkauden aikana.

Niin, ja sitten tähän päivään! Poikaset ovat jälleen kasvaneet kovasti ja emoparka raatanut jälleen koko päivän. Koiraan suhteen herää kyllä epäilyksiä; onko sillä jossain toinen naaras vai miksi se ei osallistu poikasten hoitoon? Toisaalta koiras kuitenkin viettää aikaa pöntön lähistöllä, käy lentoaukolla kurkkimassa ja jahtaa naarasta. Ja toisaalta en edelleenkään tiedä, kuinka monta koirasta täällä oikeasti on pyörinyt. Liekö kaikilla poikasilla eri isät...

Olen myös päässyt viime päivänä näkemään taas eroja tinttien ja sieppojen poikastenhoidon välillä. Lähinnä tuo kakkojen siivous on pistänyt silmään. Tintit penkoivat aina myös pesän pohjan ja siivosivat sotkut sieltä -sieppo näyttää vievän mennessään vain näkyvillä olevat kakat. Tähän tietysti voi vaikuttaa myös se, että naaras joutuu uurastamaan yksin -joillain kerroilla kakkaa on pöntössä enemmän kuin naaras ehtii pois kuskata.

Tulipa tällä kertaa kirjoitettua! Alla vielä tämän päivän video:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti