lauantai 11. helmikuuta 2012

Hiljalleen kohti uutta pesintäkautta!

Täällä lumien keskellä on vaikea ajatella, että aikaa pesintäkauden alkuun ja pönttökameran asentamiseen on jäljellä enää reilu kuukausi! Omien aikataulujeni takia tosin asentanen pöntön ja kameran tänä vuonna hiukan myöhemmin, varmaan huhtikuun ensimmäisten viikkojen aikana. Tajuttoman lähellä ollaan silti.

Seuraavan viikon aikana alan varmaankin kehitellä pönttöön sitä erillistä kamerakoteloa. Saa nähdä, onnistuuko. Jos ei onnistu, niin laitetaan kamera sitten samalla lailla kuin viime vuonna.

Syksyllä mietin myös, että laittaisin jonkinlaista livekuvaa nettiin tänä vuonna, mutta nyt olen päätynyt unohtamaan sen ainakin toistaiseksi. Runsaasti kuvia ja videoita on kyllä luvassa!

Sitten iloisia uutisia lintulaudalta; harmaapäätikka on tullut! Koiras näyttäisi olevan, naarasta en ole nähnyt. Harakoita on ollut varsin vähän, mutta närhiä taas paljon, ja punatulkkuja. Kovien pakkasten aikaan vilskettä riittikin.

Kevät lähestyy joka tapauksessa kovaa vauhtia, vaikka vielä sen huomaakin vain tinttien laulusta ja päivien pitenemisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti