lauantai 19. marraskuuta 2011

Lintulaudan elämää

Pakkaset alkavat jo hiljalleen saapua, aamuisin on jo maa jäässä. Lunta odotellaan vielä.

Lintulaudalla on vilske lisääntynyt ilmojen kylmetessä. Tiaisten lisäksi siinä käy punatulkkuja toisinaan, muita en ole nähnyt... Käpytikka käy joskus tarkistamassa, joko rasvasiementanko on tuotu ja harakankin näin äskettäin vilaukselta. Harmaapäätikkoja en ole nähnyt ollenkaan, toivottavasti tulevat kuitenkin tänäkin talvena sitten joskus! Rasvasiementankoa ei tosiaankaan vielä ole.

Pari päivää sitten ihmettelin, kun linnut eivät meinanneet saada syötyä ollenkaan. Pyörivät vain lintulaudan ympärillä, kurottelivat ja joutuivat etsimään siementä lintulaudalta kauankin. Menin sitten tarkistamaan tilanteen ja totesin, että koko lintulaudan alaosa oli täynnä vain jotain puunpalasia! Niitä tulee aina noiden siementen mukana ihan laittomasti, ja jäävät sitten tukkimaan lintulautaa. No, puhaltelin palaset pois ja nyt siemeniä on taas runsaasti, mutta paloja varmaan kertyy sinne koko ajan lisää. Kohta täytyy taas mennä puhdistelemaan.

Laitetaan nyt taas yksi videokin, vaikka otinkin sen jo viikko sitten. Meno on huomattavasti vilkastunut, kun vertailee edelliseen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti