maanantai 11. huhtikuuta 2011

Taistelua pöntöstä

Paljon on parin päivän aikana ehtinyt tapahtua.

Eilen iltapäivällä sinitiainen tuli tutkimaan pönttöä. Muutaman kerran lentoaukkoa laajennettuani se näyttää nyt olevan tali- ja sinitiaisenmentävä, joten tämä tiainen menikin sitten toisella yrittämällä sisään ja ahersi siellä kauan, välillä pää kurkki lentoaukosta. Myös talitiaiset pyörivät pöntön ympärillä samana päivänä, mutta eri aikaan sinitiaisen kanssa. Myöhemmin päivällä myös toinen sinitiainen (ilmeisesti naaras) käväisi kurkkimassa pöntön suulla.

Tänä aamuna hiukan seitsemän jälkeen sitten alkoikin tapahtua. Sini- ja talitiainen tulivat pöntölle samaan aikaan. Sinitiainen oli siivet levällään pöntön lentoaukolla, sitten hyppi oksilla siivet yhä levällään. Lopuksi tiaiset jahtasivat toisiaan.

Päivän aikana olin tietenkin koulussa, mutta kuulemma molemmat sinitiaiset olivat olleet yhtä aikaa pöntössä sekä myös talitiainen oli siellä vieraillut. Nyt iltapäivän aikana sinitiainen on tullut pari kertaa katsomaan pönttöä, ei mitään ihmeellisempää.

Myös pönttökamera on hakusissa, se olisi todella mukava väline pöntön tapahtumien seurailuun. Täytyisi kuitenkin saada se asennettua ennen munien tuloa, eikä tuo elektroniikkapuoli se minun vahvuuteni mitenkään ole...

Tässä nyt huonolaatuinen video sinitiaisesta puolustamassa pönttöä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti